16-åring misstänkt för ofredanden

Sex kvinnor från Västervik har anmält att de blivit sexuellt ofredade. Polisen har klart för sig vem den misstänkte är, en 16-årig kille.

25 januari 2016 09:19

Den senaste anmälan gjordes i torsdags då en kvinna uppgav att hon blev indragen mellan två hus på Idrottsgatan av en okänd ung man. Mannen försökte sedan kyssa henne. Under samma vecka anmälde ytterligare fyra kvinnor att de utsatts för sexuella ofredanden.

Det började med att ett kvinna stoppades på tisdagen av en ung man på Esplanaden. Mannen frågade var klockan var och sedan följde han efter henne och försökte krama henne. På onsdagen var det dags igen. Då antastades en kvinna utanför Västerviks gymnasium av en man som försökte krama och kyssa henne.

Efter att VT skrivit om händelserna hörde ytterligare en kvinna av sig till polisen och berättade att hon blivit antastad av en man den 20 november förra året. Det inträffade på Östersjövägen när hon var på väg hem från gymnasiet. Totalt handlar det alltså om sex olika ofredanden.

Ingen av kvinnorna kände mannen sedan tidigare, men en av kvinnorna kunde uppge ett namn på gärningsmannen. Polisen tror att det är samma gärningsman i samtliga fall. En 16-årig kille.

– Vi kommer ta in personen och förhöra honom, vi har klart för oss vem det är och vi kommer se till att han hamnar hos oss så fort det är möjligt, säger Ulf Gollungberg på polisen i Västervik.

16-åringen är hemmahörande i Västervik sedan nyligen och han är inte känd av polisen sedan tidigare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christoffer Nielsen