Vanligaste bortförklaringarna till att inte ta tag i ekonomin – Experten förklarar

8 februari 2022 11:26

Magnus Hedberg är ekonomiexperten som har guidat tusentals svenskar genom sina ekonomiska bekymmer, i synnerhet i succéprogrammet Lyxfällan. För initiativet Shoppa Lagom berättar han om de vanligaste bortförklaringarna han fått höra längs resans gång.

1. ”Det är så tråkigt”

”För många kan det här med ekonomi och pengar vara någonting som de upplever som väldigt tråkigt. Därför struntar de helt enkelt i att inte göra någonting åt saken. Mitt tips till er är att inte efterhärma det beteendet.” Berättar Magnus.

2.Jag vet inte var jag ska börja någonstans”

”Den här meningen har jag fått höra otaliga gånger när jag rest runt i Sverige. Om man inte vet vart man ska börja så är det viktigt att dra av plåstret, försöka att hantera en skuld i taget”

3. ”Jag tar det imorgon istället”

”Det här kan vi nog alla känna igen oss i när det kommer till städning eller att ta tag i den där disken. Men när det kommer till ekonomin så finns det faktiskt ingen tid att ödsla, det är lika bra att komma igång direkt!”

4. ”Jag har ingen tid”

”Att människor uppger att de inte har tid att ta tag i sina ekonomiska bekymmer är vanligare än man tror. Här gäller det att prioritera sin tid och se till att avsätta tid för att på så sätt komma på rätt spår igen”

 5. ”Det är ingen idé, det är redan kört”

”Just den här inställningen och den allmänna hopplösheten är någonting som jag fått uppleva många gånger när jag besökt människor. Men tro mig när jag säger att det i 99 fall av 100 inte är kört. Det handlar bara om att komma igång!”

Från

Shoppa lagom