Detta är ett annonssamarbete

Så får du hjälp av en begravningsbyrå i Västervik

28 juni 2022 01:00

Detta inlägg är en annons

När livet känns tungt och man är mitt uppe i ett sorgearbete efter en avliden anhörig kan det kännas svårt att ta tag i allt det som behövs organiseras runt omkring en begravning. Det kan även finnas krav från folk i ens närhet att man ska vara stark och ordna upp allt - men inte minst krav från en själv att man ska vara duktig och klara av allt. Och detta när livet kan kännas helt upp och ned och att man kanske inte riktigt förstått vad som hänt.

I dessa lägen kan det kännas skönt om det finns någon som hjälper en med att göra det svåra lite lättare. Någon som följer, ger råd och guidar dig genom hela processen samt informerar dig om de alternativ som finns att tillgå. Då är det viktigt att hitta rätt begravningsbyrå. Om ni söker en begravningsbyrå i Västervik kan är det viktigt att kika på vissa viktiga kriterier innan ni väljer.

Valen är många och svåra

Är en kremering eller en gravsättning att föredra? Vill man ha begravningen i en kyrka eller en borgerlig begravning? Präst eller borgerlig officiant? Grav eller minneslund? 

För att få hjälp att komma fram till vad det är man vill ha är det viktigt att anlita en begravningsbyrå och få en egen personlig begravningsrådgivare som följer dig, informerar dig om olika val och vägleder dig genom hela processen. Då är det viktigt att man tittar på tidigare klienters omdömen och recensioner på olika rådgivare för att komma fram till just rätt val för dig. Det är också viktigt att byrån jobbar aktivt för att hitta så miljövänliga alternativ som möjligt.

Vad säger lagen?

Begravningslagen reglerar vad som ska göras och vilka tidsgränser som gäller vid en begravning. Det är viktigt att anlita en begravningsbyrå som känner till och tillämpar de regler som gäller - samt att de håller sig uppdaterade angående lagar och regler. 

Till exempel att det måste ske en kremering eller gravsättning max en månad efter dödsfallet och i det fall ni väljer kremering måste det ske inom ett år efter själva kremeringen.Vid kremering är det inte tillåtet att förvara askan hemma i väntan på gravsättningen. Alla som betalat en begravningsavgift har rätt till en grav inom 25 år, och att alla som är folkbokförda i Sverigen måste betala denna avgift. 

Allt detta är det din personliga begravningsrådgivare att hålla reda på och att vägleda och guida dig igenom. Från början till slut - som en hjälpande hand.


 

från

lavendla.se