Detta är ett annonssamarbete

Öka likviditeten i företaget med en företagskredit

15 mars 2022 12:43

Ett kreditkonto kan hjälpa ditt företag i många situationer och du behöver inte vänta med att ansöka om ett lån. På kreditkonto har du istället alltid tillgång till en viss summa att ta hjälp av då det kan behövas.

Kreditkontot kan vara speciellt bra vid olika situationer då det uppkommer olika akuta lägen, som kräver pengar snabbt för att ordnas upp. Till exempel en maskin som behöver repareras eller ersättas, för att projektet ska kunna slutföras i god tid.

Det kan också vara kostnader för att finansiera marknadsföring, uppköp av nya maskiner eller annat för att kunna expandera. Det finns tillfällen då man behöver vara snabb för att lyckas bättre och då är det skönt att slippa lägga tid på att söka efter lån. Med en företagskredit behöver du inte heller tänka på kreditupplysningar som kan påverka företagets kreditvärdighet eller eventuella höga räntor.

Olika möjligheter med företagskredit

Företagskredit finns för alla bolagsformer och det har heller ingen betydelse om du har ett nystartat företag eller om företaget har varit verksamt på marknaden en längre tid. Nystartade företag har ofta svårare med att få lån med förmånliga villkor och det är extra viktigt att nystartade företag vårdar sin kreditvärdighet.

Vilket gör det än mer fördelaktigt för nystartade företag att satsa på ett företagskreditkonto, som inte belastar deras kreditvärdighet med olika kreditupplysningar och de är trygga med att alltid ha tillgång till en viss summa pengar, när det uppstår situationer då det behövs ekonomisk hjälp.

Avgifter som tillkommer

Även om det finns flera fördelar med företagskredit, så tillkommer olika kostnader som man bör ta med i beräkningarna när man ska bestämma vad som blir bäst. Det tillkommer två olika räntor och oftast en uppläggningsavgift. Det senare har dock vissa kreditföretag valt att exkludera.

Den ena räntan är kontraktsräntan som utgör en fast avgift, en avgift som tillkommer en gång om året. En del företag lägger stort fokus på hur högt maxbelopp de kan få, men man bör tänka på att kontraktsräntan vanligen ökar i takt med att maxbeloppet blir högre.

Dispositionsräntan är den som baseras på det belopp man använder sig av och beroende på vilket kreditföretag man väljer, så kan denna ränta antingen vara fast eller rörlig. Fundera på vilket som passar ert företag bäst.

Företagets kreditvärdighet kan spela stor roll för hur hög räntan kommer att bli. Ju högre värde, desto större chans till att företag får kredit med lägre ränta. I vissa fall kan den även bli lägre om företag väljer att lägga till en säkerhet, vilket bör diskuteras direkt med långivaren.

Från

kredity.se