Annonssamarbete med Motorsport

Så kan du köpa din drömcykel – lokala butikens enkla lösning

Har du länge drömt om att köpa en elcykel, eller en lådcykel att skjutsa barnen i till förskolan? Nu kanske du kan ha råd att köpa just din drömcykel, tack vare Motorsports erbjudande om en förmånscykel.

Evelina Samuelsson kan rekommendera cykel för den som pendlar eftersom det är ett billigt alternativ till bil samtidigt som det ger bra vardagsmotion, till exempel denna sportigare elcykel, från Cannondale.

Evelina Samuelsson kan rekommendera cykel för den som pendlar eftersom det är ett billigt alternativ till bil samtidigt som det ger bra vardagsmotion, till exempel denna sportigare elcykel, från Cannondale.

Foto: Content studio

Native2024-03-01 05:00
Detta är ett annonssamarbete.

Genom att köpa en förmånscykel hos Motorsport leasar du en cykel via din arbetsgivare i stället för att köpa den privat. Kostnaden dras från din lön varje månad. En som köpt en förmånscykel via denna lösning är Peter Sidenbäck som arbetar på Wimmerby Fönstersnickerier Produktion AB.

– Jag ville köpa en förmånscykel för det kändes smidigt och enkelt. Jag åkte till Motorsport och berättade vad jag var ute efter och det tog inte lång tid innan de hade hjälpt mig hitta den elcykeln som jag ville ha, säger Peter. 

undefined
Peter Sidenbäck cyklar till och från jobbet dagligen på sin nya förmånscykel från Motorsport.

När du väljer att ha en förmånscykel är det bara att välja och vraka bland Motorsports breda utbud av bland annat elcyklar, mountainbikes, lådcyklar, hybrider, och standardcyklar. Och om du skulle vilja ha en cykel som inte finns i butiken, hjälper Motorsport till att beställa hem den. Peter valde att leasa en elcykel för att så smidigt som möjligt ta sig till och från jobbet.

undefined
Ett ”hav” av cyklar att välja mellan i Motorsports lokaler. Här finns något för alla.

– Elcyklar är annars dyra i inköp, men nu dras kostnaden varje månad på min bruttolön och det blir en mycket lägre kostnad. Med elcykeln så blir livet ännu enklare, nu kan jag komma hem och inte vara genomsvettig, bara det är en stor fördel, säger Peter. 

Företaget behöver ansluta sig till Lease a Bike och kan därefter erbjuda sina anställda en förmånscykel från Motorsport. Peter fick sin arbetsgivare, Wimmerby Fönstersnickerier Produktion, att ansluta sig till tjänsten eftersom de tyckte att det var en bra grej att erbjuda sina anställda. 

– Det är helt kostnadsfritt för företaget och det blir bara en förmån för de anställda. Om man cyklar till jobbet får man frisk luft och sparar på miljön, säger Peter som nu tycker att det är ännu smidigare att ta sig sina 2,5 kilometer till och från jobbet på sin nya cykel. 

När du valt den förmåncykel du vill ha så fixar Motorsport alla delar och du får med dig cykeln hem. Det du behöver göra är att ta hand om din cykel och serva den en gång om året. 

undefined
För de som cyklar ofta är det viktigt med bra däck. Motorsport har däck för alla sorters väglag.

– Det är helt upp till var och en hur man vill lägga upp det, men vi har tre olika servicepaket som går att lägga till sin cykel. Servicekostnaden dras då månadsvis tillsammans med cykeln i stället för en större summa vid servicetillfället, säger Evelina Samuelsson på Motorsport. 

När tre år har gått så kan arbetstagaren välja om man vill köpa ut cykeln eller lämna tillbaka den och kanske påbörja en ny leasing med en ny cykel. Till alla förmånscyklar ingår också en heltäckande cykelförsäkring som täcker allt från stöld till reparationer.

– Skulle det hända något med cykeln så står du aldrig utan en cykel. Det är ett tryggt och enkelt cykelägande.

undefined
Evelina Samuelsson visar monitorn på en av pendlingscyklarna.

Vad skulle du säga att fördelarna är med en förmånscykel? 

– Som arbetstagare blir det 25–45 procent billigare och det är en frihet att efter tre år kunna byta ut cykeln till en helt ny. Man pytsar ju också ut sin kostnad för cykeln så man kanske har möjlighet att välja en finare, bättre cykel. För arbetsgivare så tänker jag att man vill uppmuntra sina anställda till en hälsosammare livsstil och uppmana folk att cykla till jobbet. Och så har vi också det gröna perspektivet att ta cykeln för miljöns skull och få fler att välja cykel i stället för bil, säger Evelina Samuelsson. 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på VT.