Här är de stora händelserna 2022 – från sport till filmpremiärer

Ett nytt år är här och blickar vi framåt i kalendern finns det gott om spännande händelser planerade under 2022. För sportentusiaster såväl som samhällsintresserade och musik- eller filmälskare bjuder året på häftiga evenemang. Inte minst vinter-OS, riksdagsvalet och flera stora filmpremiärer.

27 januari 2022 22:25

Nyårslöften har svurits när vi nu vänt bladet och har 2022 framför oss. Oavsett var dina intressen ligger så kommer du garanterat att kunna hitta något som fångar din uppmärksamhet bland årets största händelser.

Sportåret 2022 med betting

Vi har ett fullspäckat sportår framför oss. Spännande ishockey blir det både i OS och andra stora mästerskap, samt ligor. Många svenskar gillar att i sådana sammanhang betta på sport hos spelbolag utan licens, på till exempel ishockey och fotboll. Den 26 augusti börjar VM för damer i ishockey. Herrarnas ishockey-VM går av stapeln den 5 maj. Missa inte heller fotbolls-VM för damer som börjar 10 juli, eller damernas fotbolls-EM med start 7 juli.

Vinter-OS i Peking

Redan i februari får vi se ett av årets största evenemang: vinter-OS. Invigningen äger rum den 4 februari och tävlingarna slutar den 20 februari. OS i Peking kommer att sändas på Kanal 5, Kanal 9, Eurosport och med möjlighet att streama på Discovery Plus. Schemat är fyllt av grenar som skridsko, curling, snowboard och skidåkning i olika former.

Inom vintersport är klassiska Vasaloppet ett måste för många. I år fyller Vasaloppet 100 år och genomförs den 12 februari. Nytt för i år är att Jubileumsvasan ska efterlikna hur det såg ut för ett sekel sedan! Långa träskidor med tårem, valla med tjära, och istället för blåbärssoppa blir det ägg, mjölk och buljong.

Dubbelt med simning och friidrott

Friidrottsintresserade kan njuta av både VM i USA med start 15 juli, och EM-veckan i München 11–21 augusti. Detta eftersom tävlingarna i Eugene blev uppskjutna ett år. Samma sak gäller simning, där det blir både VM och EM. Världsmästerskapen äger rum i Japan, den 13–29 maj och Europamästerskapen i Rom börjar den 11 augusti.

Fotbolls-VM i Qatar dröjer till november på grund av värmen i landet. Travintresserade vill förmodligen inte missa klassiska Prix d’Amerique den 30 januari, och mer hästsport blir det i slutet av februari då världscupen i ridsport går av stapeln under Göteborg Horse Show.

Riksdagsvalet 2022

Från sport till politik – år 2022 är nämligen valår i Sverige. Den 11 september är det val till riksdag samt region- och kommunfullmäktige. Enligt statistik från SCB är runt 7,5 miljoner människor röstberättigade i valet. Det är nära 180 000 fler än förra valet 2018. Det något dramatiska politikåret 2021 gör valet extra intressant för många – hur kommer svenska folket att rösta och vilka partier kommer att välja att samarbeta?

Filmpremiärer 2022

Under 2022 kan vi ta del av filmpremiärer som ”Jag är Zlatan”, ”The Batman”, ”Ambulance”, ”Jurassic World Dominion” och ”Avatar 2”. Dessutom kommer en ny film om ”Minions” och en ny ”Black Panther”-film, liksom en ny ”Thor”-film och spin-offen på Harry Potter, ”Fantastic Beasts”, fortsätter sin saga med ännu en film.

Inom tv-serier får vi bland annat ”The last of us” som är baserat på ett populärt dataspel, och gott om fantasy med ”Lord of the Rings”-serien samt ”House of the Dragon” som är ett måste för ”Game of Thrones”-älskare.

Det här är bara ett axplock av vad som väntar under 2022!

Från

bästabettingsidorna.se