Detta är ett annonssamarbete

Det finns en massagetyp för alla

3 mars 2022 15:35

Någon form av massagebehandling mår i princip alla bra av. Vare sig det innebär regelbundet eller bara någon gång då och då. Den stora fördelen är att det finns så många olika typer av massage att välja mellan att alla kan finna en passande metod.

Huvudfokus bör ligga på vad patienten vill ha, men även på vad dennes kropp verkligen behöver. Vissa patienter vill slappna av, andra vill lösa en idrottsskada medan andra kan ha mer psykologiska problem och behöver olika typer av massagemetoder.

Massage kan förse din kropp med många positiva effekter. Den kan förbättra cirkulationen genom att öka blodflödet, frigöra gifter och blockeringar i musklerna, rensa andningsorganen och stimulera lymfsystemet - vilket leder till friskare hud, bättre sömn och många andra fördelar.

Massage får dig att slappna av

Massage ökar ditt välbefinnande och frigör några av våra må-bra hormon, vilket är en stor anledning till att unna sig någon form av massage. Man kan välja mellan att besöka en professionell aktör på marknaden eller att investera i ett hjälpmedel att ha nära till hands i hemmet. Några söker även efter en form av vibrator, för att slappna av ensam eller med ett kärt sällskap.

Masserande hjälpmedel som man enkelt kan använda sig av i hemmet, på gymmet, kontoret eller var man nu behöver användning av det är: massagekudde, massagedyna, massagebollar, massagepistol, maskiner som avger elektriska impulser och många fler. Om du ofta har stela eller trötta muskler, så kan det vara en god investering med att ha ett passande hjälpmedel nära till hands.

Ta hand om din kropp

Ju mer avslappnade dina muskler och leder är, desto bättre kommer du att må. Vilket du snabbt kommer att märka genom att du kommer att sova bättre och vara allmänt pigg och glad. Detta är bara några av de många fördelar med massage och som ofta är tillräckligt med motivation för att regelbundet få massage.

Massage är också bra för idrottare, särskilt om de utövar en sport som orsakar smärta eller stelhet i muskler och leder. De kommer snabbt att känna fördelarna med massagebehandling genom att få mer energi och mindre trötthet samtidigt som de presterar bättre tack vare mer flexibla muskler.

Massage är även bra för din hud. En frisk hud är resultatet av ett rent och klart andningssystem. Massage stimulerar blodcirkulationen, vilket styr hur väl syret når lungorna och hur väl gifter blir bortförda. Genom att öka blodflödet i kroppen får du också en förbättring av hudens kondition, vilket resulterar i mer mjukhet och mindre rynkor.

Från

Sinful