Annonssamarbete med Tjustbygdens Sparbank

Banken: ”Vi vill ge alla en möjlighet att växa”

Ett livfullt Västervik i utveckling – det är en grundläggande målsättning för Tjustbygdens Sparbank. Genom att stötta, uppmuntra och främja lokala initiativ återinvesterar de i samhället tillsammans med sina kunder.

"Att ge barn och unga ett givande och roligt sommarlov ligger oss varmt om hjärtat", säger Christoffer Olsson, ungdomsekonom på Tjustbygdens Sparbank.

"Att ge barn och unga ett givande och roligt sommarlov ligger oss varmt om hjärtat", säger Christoffer Olsson, ungdomsekonom på Tjustbygdens Sparbank.

Foto: Tjustbygdens Sparbank

Native2023-05-10 01:00
Detta är ett annonssamarbete.

Tjustbygdens Sparbank har en historia som sträcker sig långt tillbaka. I över 150 år har banken utvecklats i takt med samhället - alltid med samhällsnytta och folkbildning i fokus. Genom att stötta lokala initiativ inom kultur, utbildning och idrott arbetar de för en positiv utveckling av bygden.

– När du jämför oss med andra banker kommer du se att bankerna, i princip, erbjuder samma lösningar med väldigt små skillnader. Den stora skillnaden ligger i vårt sociala ansvarstagande, vår lokala närvaro och vårt arbetssätt där överskott från banken återinvesteras i lokalsamhället, berättar Christoffer Olsson som är en av medarbetarna på Tjustbygdens Sparbank.

undefined
I samarbete med Västerviks kommun erbjuds feriepraktik, sommarjobb som ger ungdomar värdefulla arbetslivserfarenheter.

Berätta lite om vad som är på gång just nu?
– Inför sommaren är vi engagerade i en rad projekt och evenemang. Att ge barn och unga ett givande och roligt sommarlov ligger oss varmt om hjärtat och två initiativ som vi länge varit med och anordnat är sommarskolor för simning och fotboll, berättar Christoffer. 

Sparbankens Fotbollsskola äger rum på sju orter i Västerviks kommun. Här är deltagare som går i klass F-6 välkomna och alla får ett fotbollspaket innehållandes bland annat en vattenflaska, fotboll och ett par fotbollsstrumpor. 

– Fotbollsskolan är en populär aktivitet som bjuder på energi, motion och laganda. Tillsammans med medarrangörer, ledare och spelare i de olika föreningarna blir det härliga dagar!

undefined
Sparbankens Fotbollsskola äger rum på sju orter i Västerviks kommun.

Även sommarsimskolan, som är ett samarbete med Västerviks simsällskap, kommer att vara tillgänglig under sommaren. Den kombinerar nytta med nöje, och är väldigt uppskattad. 

– Att kunna simma är en livsviktig kunskap och det ska inte vara dyrt eller svårt för barn att lära sig simma, säger Christoffer och fortsätter:
– Vi är väldigt stolta över att, tillsammans med dig som är kund hos oss, vara med och förverkliga aktiviteter som dessa. Det blir ett direkt sätt att ge tillbaka och värna om våra barn och unga. 

Den som vill är själv välkommen att ansöka om bidrag för projekt som främjar något inom kategorierna näringsliv, forskning, utbildning, kultur eller idrott. Genom åren har en rad initiativ blivit verklighet och banken vill uppmuntra fler att engagera sig

– Olika föreningar och verksamheter söker bidrag hos oss och sedan har vi en dialog om hur arbetet ska utformas, vad det är som behöver göras och vad vi kan hjälpa till med, förklarar Christoffer. 

undefined
"Att ge barn och unga ett givande och roligt sommarlov ligger oss varmt om hjärtat", säger Christoffer Olsson, ungdomsekonom på Tjustbygdens Sparbank.

Tjustbygdens Sparbank tar också många egna initiativ. Bland annat arrangerar man resor till Riksdagens Demokrativerkstad för alla Västerviks högstadieelever. 

– Demokratiresan är ett projekt som bygger på våra grundvärderingar: värna om demokratin, utbildning och kunskap. I demokrativerkstaden får eleverna bland annat vara med i ett rollspel som ledamöter i riksdagen och genom upplevelsebaserat lärande får de ökad förståelse och inblick i hur Sverige styrs, förklarar Christoffer.

undefined
Banken arrangerar resor till Riksdagens Demokrativerkstad för alla Västerviks högstadieelever.

Sedan 2012 har banken också arbetat med feriepraktik, ett sommarprojekt som görs i samarbete med Västerviks kommun och syftar till att ge unga värdefulla arbetslivserfarenheter och insikter i arbetslivet. Här får också arbetsgivare möjlighet att träffa och lära känna ungdomarna och praktikplatserna resulterar ofta i framtida arbetsplatser. 

– Feriepraktik är en bra väg in i arbetslivet. Utöver att lära sig om det man arbetar inom får man chans att knyta nya kontakter, ett bättre CV och förhoppningsvis referenser för framtida jobbsökande, förklarar Christofer. 

Genom stöttning från banken kan antalet praktikplatser utökas och förhoppningen är att feriepraktiken på sikt ska bidra till att minska ungdomsarbetslösheten.

Tjutbygdens Sparbank arbetar för att ge människor, företag och bygden möjligheter att utvecklas och växa. Genom att återinvestera i samhället skapas ett kretslopp där bankens kunder är med och utvecklar Västervik tillsammans.

– Både vi och våra kunder värdesätter att vara med och uppmuntra lokalt engagemang, avslutar Christoffer. 

Här kan du läsa mer om och ansöka om bidrag från Tjustbygdens Sparbank. 

Banken arrangerar resor till Riksdagens Demokrativerkstad för alla Västerviks högstadieelever.
Banken arrangerar resor till Riksdagens Demokrativerkstad för alla Västerviks högstadieelever.
Läs mer

Tjustbygdens Sparbank är en lokal bank som skapar växtkraft och livskvalitet i Västerviks Kommun eftersom överskott från verksamheten återinvesteras i lokalsamhället. Genom vårt samarbete med föreningsliv, samhälle och näringsliv så är vi med och skapar möjligheter för människor och företag att utvecklas och växa. 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på VT.