Hanterar vi verkligen skattemedlen klokt?

Vidlyftiga infrastrukturprojekt eller vård, skola och omsorg? Vad skattepengarna ska användas till är givet, tycker insändarskribenten.

Västerviks kommun 6 mars 2021 05:51
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Förra lördagen kunde vi läsa ytterligare en artikel om småbarnspappan som tvingas säga upp sig på grund av att Västerviks kommun inte kan lösa barnomsorgen nattetid. I samma artikel uttalar sig kommunalrådet Dan Nilsson (S): "Vi kan inte bygga en organisation med tomma platser, utan måste hantera skattemedlen på ett klokt sätt"

På ledarsidan samma dag fick vi reda på att kommunen betalat 15 miljoner kronor av skattemedlen i konsultarvoden för planeringen av bygget av en södra infart (som behovet av är minst sagt tveksamt).

Är det att "hantera skattemedlen på ett klokt sätt"?

För några år sedan spenderades 10 miljoner skattekronor på flygplatsen trotts att massor med mindre flygplatser läggs ner på grund av dålig lönsamhet. Är det att "hantera skattemedlen på ett klokt sätt"?

För ytterligare några år sedan kastades mellan 40 och 60 miljoner (är osäker på summan har hört flera olika bud) av skattebetalarnas pengar i sjön för breddningen av farleden in till Lucernahamnen. När det finns en stor väl fungerande djuphamn 7 mil söder om Västervik. Är det att "hantera skattemedlen på ett klokt sätt"?

Jag är fullständigt övertygad om att Västerviks skattebetalare tycker det är bättre att använda våra gemensamma pengar till vård, skola och omsorg (exempelvis lärarlöner som lär vara bland dom lägsta i landet) än till vidlyftiga infrastrukturprojekt som inte på något sätt kommer skattebetalarna till gagn.

Åke Silfwerbrand

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Västervik

Trots pandemin: Regionen tror på miljonöverskott

Västervik

Så många miljoner är länets mest skuldsatta skyldiga

Västervik

V-kritik om VIK-bidraget: Vad har pengarna gått till?

Överum

Container i Överum på vift: Snart ska den hämtas hem

Västervik

Elföretag öppnar i Västervik – nyanställningar väntar

Visa fler