Glädjande satsning i Överum –äntligen

Skribenten gläds över att det äntligen tycks bli verksamhet i hälsocentralens lokaler i Överum igen.

Skribenten gläds över att det äntligen tycks bli verksamhet i hälsocentralens lokaler i Överum igen.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid/arkiv

Debatt2021-12-22 05:41
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är väldigt positivt att det nu finns en ansökan från en befintlig hälsocentral om att driva en läkarmottagning i Överum. Liberalerna har under lång tid arbetat för en lösning i Överum och vi förhindrade även en försäljning av regionens fastighet.  

De senaste åren har vi, i majoritetssamverkan med S och C, för varje budgetår som gått tillfört mer resurser till primärvården och hälsovalet – länets hälsocentraler. Fler patienter har fått en fast läkarkontakt på sin hälsocentral. Men syftet har också varit att möjliggöra en nära vård för fler invånare i länet.  

Vi har helt enkelt ökat de ekonomiska incitamenten för att starta och driva sjukvård även i glesbygd. Det har gett resultat då filialmottagningar startat på flera platser. Att detta nu också kan bli verklighet i Överum är både efterlängtat och glädjande. Det visar också att reformarbete och politiska prioriteringar gör skillnad. En del partier pratar om skattesänkningar, andra omfördelar våra gemensamma resurser för att möjliggöra ökad tillgänglighet till sjukvård.