De får pris för sin klimatinsats

Solrospriset delas årligen ut till tre aktörer som bidragit med framstående insatser inom klimatområdet. Nu avslöjar Klimatkommissionen i Kalmar län att Västerviksföretaget Busfrö blir en av pristagarna.

26 november 2018 06:00

– Det är extra roligt med tanke på att Busfrö jobbar för den cirkulära garderoben, eller det återvunna plagget, som ju blev årets julklapp i en tid då folk ofta väntar på något nytt, säger Akko Karlsson (MP), ordförande i Kalmar läns klimatkommission.

Klimatkommissionens motivering för Busfrö löd som följer: "Verksamhetens affärsidé genererar ett minskat klimatavtryck som bygger på folks vilja att göra väl - ett föredöme för beteendeförändringar".

I år utnämndes, förutom Busfrö, även Åbro Bryggeri i Vimmerby och Climate Recovery till årets Solrospristagare. Vinnarna kommer att hyllas i december vid länsresidenset i Kalmar.

– Det är ju inga prispengar som delas ut, utan det handlar om ära och ryktbarhet, säger Akko Karlsson.

Busfrös grundare, Stina Qubti, berättar att beskedet mottogs med glädje.

– Det var både jätteöverraskande och jätteroligt. Vi är ett helt gäng som jobbar stenhårt i alla våra butiker med detta. Priset delas med alla våra kunder som kommer in och lämnar till oss, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Filip Gustafsson

Ämnen du kan följa