Konstnären Jean Paul Pallard är på plats i Västervik. Han ska ställa ut i Oscar Tengfeldts butik Stureplan på Strömsgatan under en vecka med start lördagen den 24 augusti.

Oscar Tengfeldt har drivit sin butik i ungefär ett år. I sortimentet finns såväl antikföremål och konst som nytillverkade föremål.

Nu försöker han hitta nya vägar för att nå en bredare publik. Det tar tid att etablera sig i Västervik och han skulle gärna sälja mer.

Artikelbild

| Jean Paul Pallard målar sedan några år tillbaka, tidigare var det svartvitt som gällde.

– Jag älskar tavlor och konst, det är en naturlig del av vardagen och livet. Det kommer att bli fler utställningar framöver, säger Oscar Tengfeldt som hoppas kunna öka intresset för konst och konstföremål i Västervik och samtidigt öka ruljangsen i sin butik.

Konstnären Jean Paul Pallard, som är bosatt i Barcelona samt franska Katalonien, har tidigare ställt ut i bland annat Gamleby, Västervik, Stockholm och Nyköping. Han har dessutom tidigare arbetat på den franska auktionsfirman Drouot och har stor kännedom om fransk kulturhistoria.

Jean Paul Pallards koppling till Västervik är Ingvar Hervius och det är Hervius som har presenterat honom för Oscar Tengfeldt och möjliggjort utställningen. Jean Paul Pallard är också medlem i Västerviks konstförening.

Jean Paul Pallard söker inspiration från teatervärlden, främmande kulturer och religion samt hos konstnärer som Matisse, Dali and Miro. Tidigare målade han bara i tusch, men sedan några år tillbaka flödar färgerna. I Västervik ställer han ut ett 15-tal originalmålningar.