Då kan Astrid Lindgrens Värld komma att öppnas

I mars kom beskedet att Astrid Lindgrens Värld, ALV, inte öppnar som planerat i maj. Sedan dess har det länge varit ovisst om och när parken öppnar.

En öppning av Astrid Lindgrens Värld ser ut att närma sig.

En öppning av Astrid Lindgrens Värld ser ut att närma sig.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2020-05-13 10:55

Under en presskonferens i mars meddelade VD Joacim Johansson att på grund av det rådande corona-läget beslutade ALV att flytta fram sin öppning. Arbetet för att undersöka möjligheterna för en öppning har pågått. Men något nytt datum för öppning har ännu inte presenterats.

Men nu kan vi berätta att öppning av parken börjar närma sig. 

– Vi siktar på öppning i juni, säger Johansson.

Hur långt är ni i arbetsprocessen till ett definitivt öppningsdatum i nuläget?

– Det är vi ganska nära faktiskt. Även om vi känner att när vi vill presentera det så vill vi ha alla detaljer på plats.

Vilka lösningar man jobbar på för att öppna vill han inte gå in på i detalj, men berättar att man sneglat på andra parker som öppnat och hur de gjort för att begränsa besökarantalet.

– Det är väl egentligen det jag kan säga, det är där vi jobbar och sen såklart tittar på alla lösningar som alla idag får göra när det gäller köandet och antal platser i restaurangen, som vi egentligen jobbar med redan idag på Stadsmästargårdens luncher och så vidare.

I vilken omfattning siktar ni på att öppna parken?

– Målet är att vi ska öppna med det erbjudandet som vi har, det vill säga öppna upp med teater så man kan gå och titta på scener, det är det som vi jobbar mot.

Enligt Joacim Johansson ser man möjlighet att kunna ta emot tusentals besökare, snarare än hundratal.

– Vi ser att vi har en så stor yta så att så många gäster ser vi absolut som fullt möjligt att kunna ta emot.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!