Klart: Då öppnar Astrid Lindgrens Värld

Nu är det klart att Astrid Lindgrens Värld kommer att slå upp dörrarna för besökare om drygt tre veckor. För att begränsa smittspridning har man valt att begränsa besökarantalet.

Det blir betydligt glesare bland åskådarna i ALV i sommar.

Det blir betydligt glesare bland åskådarna i ALV i sommar.

Foto: Elin E Elmström/arkiv

Vimmerby2020-05-26 14:06

Den 17 juni är det dags för säsongspremiär. Det meddelade parken på sin hemsida. 

Lena Möller, marknads- och försäljningschef på Astrid Lindgrens Värld är glad över att kunna presentera ett öppningsdatum.

– Äntligen! Det känns jättebra verkligen. Det känns skönt att ha något att jobba emot och att kunna öppna upp parken under de förutsättningar som man kan i alla fall. 

Hur kommer öppningen se ut?

– Öppningen kommer att se ut som så att vi kommer öppna upp med ett begränsat antal gäster den 17. Man kommer vara tvungen att boka sin biljett på vår webbsida för att vara säker på att komma in.

Begränsningen ligger på 1500 gäster. Man kommer köra på med teaterföreställningar men många olika åtgärder har vidtagits för att säkerställa den sociala distanseringen.

– Vi kommer ha handsprit på utvalda ställen som restauranger, butiker och toaletter. Vi kommer öka städfrekvensen på våra lekmiljöer ytterligare. Vi kommer att ha utmärkta platser på publikplatserna där man får stå. Vi har tagit väldigt många åtgärder, även köer förstås för att hålla den distanseringen, säger Lena Möller.

Trots öppningen så innebär det ett ekonomiskt tapp för parken.

– Det blir fortfarande ett stort tapp, absolut. Men det räddar upp en del. Sen får man väl också hoppas att det kanske lättar med restriktionerna under sommaren, man vet ju aldrig, säger hon.

Lena Möller ser fram emot att Astrid Lindgrens Värld kommer öppna den 17 juni.
Lena Möller ser fram emot att Astrid Lindgrens Värld kommer öppna den 17 juni.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!