Storseger för favoriten i cupmatchen

Det blev som väntat kattens lek med råttan när Vimmerby IF gästade Hjorted/Totebo i den andra omgången av Smålandscupen. Jodå: 1-10. "Jag är nöjd", sa VIF-tränaren Johan Karlsson Törndahl efteråt.

Fem av Vimmerbys målskyttar samlade på samma bild: Mohammad Jafr, Markus Ahl, Joakim Storm, Rickard Thuresson och Ardijan Mahmutaj. VIF vann med 10-1.

Fem av Vimmerbys målskyttar samlade på samma bild: Mohammad Jafr, Markus Ahl, Joakim Storm, Rickard Thuresson och Ardijan Mahmutaj. VIF vann med 10-1.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-06-16 11:05

Det är enkelt att förstå hans känslor. VIF var inte bara överlägset mot division sex-laget på Hjorthedens IP, de krossade Hjorted/Totebo. Hemmalaget höll spelet hyfsat jämnt till en början, sedan rasslade det till bakom den spelande tränaren Robert Hagelin gång på gång, på gång. Det var Vimmerbys offensiva duo Mohammad Jafr och Rickard Thuresson som satte tonen. Jafr satte både 0-1 och 0-3 efter fina framspelningar från Thuresson.

– Det var roligt att spela och jag var inblandad i mycket, säger rutinerade Thuresson efter matchen. 

Han var framför allt nöjd med lagets offensiv. 

– Det är skönt att ha snabba spelare bredvid sig, sa han med ett skratt. 

VIF gjorde fem mål i den första halvleken och lika många i den andra. Thuresson stod för tre målgivande passningar och ett mål första 45 minuterna. 

Johan Karlsson Törndahl fick se sitt lag ställa om blixtsnabbt från försvar till anfall i den här cupmatchen.

– Det var mycket som var bra. Vårt kombinationsspel var jättebra och vårt djupledsspel. Sedan löpte vi otroligt mycket för varandra. 

Robert Hagelin var inte lika glad efteråt:

– Det blev lite för stora siffror. Vi borde ha gjort det bättre, men samtidigt är Vimmerby riktigt bra. 

För hemmalaget gjorde Haidar Abdulkarim tröstmålet fram till 1-7. Han var också piggast i Hjorted/Totebo tillsammans med Tom Nilsson och Martin Degerman. I VIF bör alla framhållas för en stark insats. Bäst var Rickard Thuresson, Ardijan Mahmutaj, Simon Larsson och Markus Ahl. Joakim Storm stod också för ett mycket bra inhopp. 

Målen: Mohammad Jafr 2, Markus Ahl 2, Joakim Storm 2, Ardijan Mahmutaj 2, Rickard Thuresson och Oskar Bergman. 

Rickard Thuresson var inblandad i oerhört mycket i segermatchen mot Hjorted/Totebo.
Rickard Thuresson var inblandad i oerhört mycket i segermatchen mot Hjorted/Totebo.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!