Lolita Ray bjuder på lekfullhet i nya skivan

Lekfullheten i Lolita Rays nya soloplatta fångar lyssnaren. De små historierna bryter ibland ut i musikaliska vidunder. Jag är överraskad.

2 november 2010 16:36
Lolita Ray, 51 år, poet, låtskrivare, konsertarrangör, vandrare och musiker. Känd från såväl sina soloprojekt som sina insatser i bandet Brittakåren. Den 21 november släpps hennes nya soloplatta "Flickan av is".

 

Hennes små historier susar i skrivande stund ut från mina högtalare i vardagsrummet. Jag lyssnar på skivan för tredje gången och funderar på lekfullheten. Det är den som gör att skivan håller hela vägen. Det finns så många som skriver visor från hjärtat men få som gör det riktigt bra. Och även om det är bra skrivet så tröttnar man ofta på musiken halvvägs. Lolita Rays senaste är en av de skivor i genren där man inte tröttnar halvvägs.

 

När det kommer till visgenren eller andra typer av textburen musik vill man ta del av historierna, man vill lyssna nyfiket på vad som kommer härnäst, man vill bli överraskad och överrumplad och det blir man av Lolita Ray.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!