Norlin ringar in vardagsbekymmer

16 september 2010 00:00
Om man inte visste bättre skulle man kunna kalla Annika "Säkert!" Norlin för hobbypsykolog. Nu är det ju faktiskt så att Norlin läser till "riktig" psykolog så benämningen blir ju tämligen skev, men det finns få svenska textförfattare som lyckas ringa in vardagsbekymmer på samma sätt som Annika Norlin.

 

Hon har en fantastisk förmåga att analysera, vrida och vända och älta saker för att till sist komma med glasklara formuleringar, textrader som ofta träffar en som en peppande käftsmäll.

 

På sina tidigare plattor (både med engelska projektet Hello Saferide och med svenska Säkert!) har Norlin kanske mest gjort upp med problem som hör till tonårstiden och som "unga vuxna" grubblar på. På "Facit" har hon lämnat den tiden bakom sig och skrivit texter som ett 30-årigt hjärta dunkar i takt med. "Facit" är kärv, ofjäskig och rak pop ifrån en svensk musiker som känns lika spännande som viktig och som förhoppningsvis inspirerar fler till att våga skriva texter som består av mer än klyschor och nonsens.

 

Ny skiva
SÄKERT!

 

"Facit"

 

(EMI/Razzia)

 

På nätet: www.myspace.com/sakert

 

Omdöme: ++++
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!