Känd bloggare ger ut debutroman

Sandra Beijer driver den framgångsrika livsstilsbloggen "Nio till fem" sedan 2005 och släpper nu sin debutroman om den första kärleken.

-Det är en komprimerad berättelse av alla killar jag varit kär i, säger hon.

26 mars 2014 07:55

Hennes blogg har cirka 170 000 besök i veckan, men för Sandra Beijer har drömmen om att skriva just skönlitterärt alltid funnits där.

-Det är magiskt och overkligt att det händer nu, jag kan inte riktigt greppa det, säger bloggaren.

Debutromanen "Det handlar om dig" är en historia om den första stora kärleken mellan två 15-åringar en höst i Stockholm. Den är skriven som ett brev där man aldrig får reda på vad huvudpersonerna heter.

-Det var bara så jag började skriva. Jag är ohälsosamt svag för tonårskärlek. Det finns något så fint i den världen där allt upplevs för första gången, säger Sandra Beijer.

Ingen självbiografi

Boken är inte självbiografisk, men mycket är ändå hämtat från hennes egna tonår:

-Men den är mycket mer avancerad. Jag skulle säga att boken är en komprimerad berättelse av alla killar jag varit kär i.

Sandra Beijer lämnade sitt jobb som copywriter efter två och ett halvt år på en reklambyrå i New York när hon fick beskedet att förlaget ville ge ut kärleksromanen.

-Jag trivdes inte så bra i slutet. När jag bestämde mig för att säga upp mig i fall jag fick ett "ja" från förlaget, blev det som att "nu banne mig ska jag klara det här". Det är svårt att inte tröttna på sin historia och faktiskt orka ta sig genom den.

Bloggläsarna är målgruppen

I Paris skrev hon sedan klart boken.

-Jag tänkte att om man nu ska leva författarklyschan så ska man ju ta den klyschigaste staden. Jag satt liksom på kaféer i Montmartre och skrev. Men det var väldigt kul.

Hon ser läsarna av sin blogg som bokens målgrupp.

-Mellan 15-30 år, det är ungefär min bloggmålgrupp. Jag vill att man inte ska känna sig så ensam i sin olyckliga kärlek, eller om man är äldre, minnas tillbaka till hur det är att vara 15 år.

Bloggläsarna har från det att Sandra Beijer skrev på kontraktet fått vara delaktiga i beslut som att namnge karaktärer och tycka till om omslaget. Den 27 mars kommer boken.

-Jag är så nervös att jag knappt vill prata om det. Jag är säker på att jag kommer bli påkörd av en lastbil innan och inte få uppleva det här. Jag hoppas verkligen att mina bloggläsare kommer tycka om den, det känns viktigast.

Sandra Beijer håller just nu på att skriva en andra bok, men den kommer handla om något helt annat.

-Jag vill inte berätta vad den ska handla om än, men "Det handlar om dig" får ingen fortsättning i alla fall, säger hon.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!