Birro tvingas lämna "Kvällsöppet"

Turerna kring Marcus Birros flirt med Kristdemokraterna kostade honom jobbet.

3 oktober 2011 15:50

Nu tvingas författaren lämna "Kvällsöppet" i TV 4.

-Jag kommer precis från ett möte med TV 4 där de jävla idioterna har gett mig sparken från "Kvällsöppet", säger Marcus Birro till TT Spektra.

Det för Marcus Birro så dramatiska dygnet inleddes på söndagskvällen då han var i kontakt med Kristdemokraternas valberedning om ordförandeskapet för partiet. När nyheten briserade i måndagens Expressen reagerade TV 4 snabbt.

Snabb pudel

Marcus Birro tvingades göra en pudel och lägga sina politiska ambitioner på hyllan, men det räckte inte för TV 4 som avslutade hans uppdrag med programmet.

Beskedet kom under eftermiddagen.

-Även om han har dragit tillbaka sin kandidatur så har han sagt att han kan tänka sig det uppdraget och det är inte förenligt med att arbeta som programledare för "Kvällsöppet", förklarar Mattias Hägerlund, projektledare för "Kvällsöppet".

Marcus Birro är arg över beslutet.

-De har ingen skam i kroppen. När jag insåg, vilket andra reportrar kanske hade gjort direkt, att jag inte kunde erbjuda mina tjänster som partiledare för Kristdemokraterna och vara programledare samtidigt, så ringde jag till KD:s valberedning och sa att jag drog tillbaka mitt erbjudande, säger han.

TT Spektra: Är du förvånad?

-Ja, det är jag. Jag förstår att de blir arga över att jag erbjuder mina tjänster till KD, men jag ringde nästan omedelbart och drog tillbaka det och jag är helt säker på att folk förstår att jag kan vara en bra programledare ändå.

Mattias Hägerlund säger sig vara förvånad över Marcus Birros KD-kandidatur.

-Särskilt som han inte förvarnade mig alls. Jag tänkte direkt att det här blir svårt. Det går inte att kombinera med att arbeta här.

Marcus Birro vill emellertid fortsätta arbeta med TV 4 där han även är medverkar i fotbollssändningarna.

-Det är helt andra människor jag arbetar med där. Jag kan skriva om fotboll trots att jag hejar på Roma, då borde det gå att vara programledare för "Kvällsöppet".
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!