Persbrandt ska mingla med Oscar

Mikael Persbrandt försvarar de svenska färgerna på Oscarsgalan.

24 februari 2011 09:33
-Jag är ingen minglare, men ska man mingla ska man göra det där, säger han till TT Spektra.

Den danska filmen "Hämnden" av Susanne Bier är nominerad till en Oscar för bästa icke engelskspråkiga film. Filmens stora stjärna, Mikael Persbrandt, kommer att åka över till Hollywood för att - förhoppningsvis - gå på galan.

-Jag hoppas framför allt att jag får loss några plåtar, det är inte det lättaste för en stackars skådespelare. Jag ser det mer som en rolig grej, säger Persbrandt som stannar i några dagar för att kombinera nytta med nöje.
-Jag ska ha några möten också. Jag har nyligen tackat ja till en ny agentur och ska träffa lite folk och prata jobb.

Favorit

"Hämnden" vann härom månaden en Golden Globe-statyett och återfinns därför bland favoriterna tillsammans med mexikanska "Biutiful".

-Det är en liten rolig saga kring "Hämnden", den har ett eget universum och har gjort en alldeles egen, fin resa. Det är bara att gratulera Susanne, säger Persbrandt

Mikael Persbrandt är bara en av alla stjärnor som ska lysa på galan, som direktsänds natten till måndag i Kanal 9.

Tom Hanks, Scarlett Johansson, Sandra Bullock och Russell Brand finns bland prisutdelarna som tillsammans med värdparet Anne Hathaway och James Franco ska sprida stjärnglans över galan. Utöver de nominerade filmstjärnorna med Jeff Bridges, Colin Firth, Nicole Kidman och Natalie Portman i spetsen.

Carina bisittare

Kungadramat "The king's speech" har flest nomineringar, tolv stycken, följt av västerndramat "True grit" med tio samt "Inception" och "The social network" som fått åtta vardera.

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson leder direktsändningen i Kanal 9 med Carina Berg som bisittare och expert på kändisar och deras klänningar.

Mikael Persbrandt ser fram emot att få gå på röda mattan.

TT Spektra: Vilka av stjärnorna vill du helst träffa?

-Om jag skulle svara på det skulle jag nog få räkna upp hela gänget som är där. Det är lättare med dem jag vill träffa som inte är där: Marlon Brando.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!