Solig allsångspremiär på Skansen

Premiärprogrammet av "Allsång på Skansen" blev något av en hyllning till Robert Broberg, som fyller 70 år på fredag. Jubilaren själv kunde dock inte närvara, eftersom han drabbats av en hjärnskakning.

29 juni 2010 21:58

Termometern visade fortfarande på över 20 grader när Anders Lundin på tisdagskvällen intog Sollidenscenen och drog igång årets upplaga av "Allsång på Skansen".

Framför scenen trängdes mängder av människor i alla åldrar. Många av dem hade parkerat sig på bänkarna tidigt på morgonen för att garanterat få en plats med bra sikt.

Under kvällen uppträdde bandet The Ark, som spelade ihop för första gången på tre år. De senaste åren har bandmedlemmarna ägnat sig åt familjebildning - fem barn har fötts.

-Det kommer att bli så skönt att åka på turné och få sova, skojade sångaren tillika nyblivna pappan Ola Salo från scenen.

Broberg hyllad

Melodifestivalvinnaren Anna Bergendahl framförde schlagerbidraget "This is my life", och den polska musikaliska humorgruppen Mozart group uppträdde med ett humoristiskt stycke som bland annat innehöll oväntad Michael Jackson-dans.

Även Hanna Hedlund var med i säsongens första "Allsång på Skansen", i ett speciellt medley som var en hyllning till Robert Broberg som fyller 70 år på fredag. Tanken var att Broberg själv skulle vara på plats, men han tvingades på läkares inrådan att hålla sig hemma eftersom han ramlat och drabbats av en hjärnskakning.

Anders Lundin nöjd

Carola medverkade i programmet för sjunde gången, och avslutade premiärprogrammet med att sjunga en bejublad duett med Ola Salo i The Arks hit "Calleth you cometh I".

Programledaren Anders Lundin gjorde sin sjunde allsångspremiär. Han kände inte av några premiärnerver innan han intog scenen. När showen var slut och kamerorna stängts av såg han belåten ut bakom scenen.

-Jag tror bestämt att det gick riktigt bra, sa han nöjt.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!