Sågad Whitney intar Globens scen

Det är en hårt kritiserad, för att inte säga totalsågad, Whitney Houston som intar Globens scen på tisdag. Stjärnan tycks ha svårt att nå upp till sin forna glans, och hennes framgångar har hamnat i skuggan av hennes skandaler.

4 juni 2010 14:16

Skrivaren orkar inte med de senaste veckornas skriverier om Whitney Houston. Papperet tar slut och bläcket börjar på de sista sidorna tunnas ut. För det är många artiklar. Med hårda ord och svarta rubriker.

Det är ord som "knarkskadad", "utbuad" och "freakshow". Och skandalartiklar om sångerskans "viktchock". Detta tillsammans med bilder tagna underifrån, så att ingen ska kunna undgå att se dubbelhakorna och de fläbbiga låren på stjärnan som för bara några år sedan anklagades för att vara farligt mager.

Sågad konsert

"Nothing but love"-turnén Houston nu är ute på har bemötts med allt annat än just kärlek, och torsdagskvällens konsert i Köpenhamn var inget undantag. Den 46-åriga souldivan tycktes enligt recensenterna ha problem med att hålla tonen - om hon ens nådde upp till den. Fansen grät av besvikelse och lämnade konserten halvvägs in, trots att de betalat uppemot tusenlappen för att se sin idol.

Det var länge sedan artiklarna om Whitney Houston handlade om hennes fantastiska röst, hennes digra lista med hits och hennes Grammys och Billboardettor. Mer än ett decennium sedan.

Nästan fullsatt

Men faktum är att det fanns en tid före både Bobby Brown och drogerna. Och ingen kan ta ifrån Whitney Houston att hon är en av vår tids allra största sångerskor, oavsett hur mycket hennes röst tagit stryk av crackmissbruk och hårt leverne. Hon har trots allt sålt omkring 150 miljoner skivor och belönats med över 400 utmärkelser. Hon har så att säga redan säkrat sin plats i musikhistorien.

Tisdagens Globenkonsert är enligt Live Nation "i det närmaste slutsåld", vilket innebär att nästan 12 000 personer kommer att sitta i publiken. Förhoppningsvis även vid sista låten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT Spektra