Musikhjälp för gravida tjejer

För andra året i dag arrangerades Musikhjälpen på Mejeriet i Västervik. I snart en vecka har ungdomar anordnat aktiviteter i "buren" inne i caféet för att samla in pengar till bistånd.

5 december 2013 15:54

Det har varit flitiga dagar för de sex ungdomar som arrangerat Musikhjälpen på Mejeriet under de senaste veckorna.

Bakom idén står Julia Andersson, ordförande i Kultur Utan Några Gränser, (KUNG). VT har träffat Linn Rampeltin, 19 och Lisa Andersson, 18 som är med i arrangörsgruppen.

– Det har varit jätteroligt, men samtidigt mycket stressigt, säger Lisa Andersson.

Linn jobbar och Lisa genomför för tillfället sin praktik som frisörelev på dagarna. Hela kvällarna har ägnats åt Musikhjälpen.

– Oftast har man inte kommit hem förrän nio-tio på kvällen, berättar Linn.

Varje kväll sedan den 1 december har ungdomarna turats om att sitta i buren, prata och spela låtönskningar.

Årets tema är: "Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet" och pengarna går till att minska dödligheten vid graviditet och förlossning.

Totalt har Musikhjälpen på Mejeriet hittills dragit in drygt 2 500 kronor. Avslutningen är på söndag så tjejerna tror att de kan samla in ännu mer.

Läs mer i morgondagens tidning.

Om Musikhjälpen

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som lyfter upp en undangömd humanitär katastrof. Tre kända programledare bor i en glasbur för att sända radio och TV dygnet runt i 144 timmar. Under tiden får de besök av artister och kända personer som engagerar sig i kampen. Insamlingen bygger på publikens låtönskningar som också utgör all musik i programmet.

Källa: Sveriges Radio

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Madeleine Säll