The Hep Stars till Blackstad

Det svänger om Bygdegårdsföreningen i Blackstad. Vårens och sommarens dans- och rockkvällar är spikade. Det blir flera heta evenemang som toppas med The Hep Stars turné Cadillac Madness.

22 april 2013 08:30

– En rockkväll med många USA-bilar på gården. En riktig nostalgikväll, säger Gerry Nyman och plockar fram affischerna som ska upp på anslagstavlorna runt om i bygden.

Ingen tvekan om att fler och fler upptäckt vad som sker under våren och sommaren i Blackstad bygdegård. Nu blir det tredje året i rad som man kör Rockabillyfest under försommaren, den här gången första lördagen i juni. Då spelar också Rockabillygänget Valley Cats från Kristdala.

Den här kvällen kommer det massor med USA-bilar som har gott om plats framför den rödmålade bygdegården eller intill utomhusdansbanan. Det andas 50-tal så det skriker om det.

– Jag tror det är just det som så många gillar här hos oss, och det kostar ju inget att ha bilarna uppställda, säger Göran Stieng.

Vårens program börjar med Valborgsmässofirandet, som för andra året i rad körs vid Bygdegården. Första danskvällen blir den 4 maj då Elisas kommer.

– De tyckte det var så roligt att spela här så de vill komma tillbaka i år. Det var mer än 500 som svängde runt på dansgolvet den gången så vi tror på ännu fler den här gången. Vi kan ta in lite drygt 600 personer, säger Gerry Nyman.

Danskvällarna avslutas den 7 september med Drifters på scenen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!