Sista artisterna klara för Visfestivalen

Visfestivalens artistuppsättning till sommaren är nu komplett. Plura, Bröderna Norén, Titiyo, Johan Johansson och Christian Kjellvander är de sista akterna som presenteras inför sommarens stora fest i Slottsruinen.

13 april 2019 07:00

Eldkvarns frontman Plura Jonsson har tidigare underhållit Västervikspubliken under vecka 28. Vid årets upplaga av Visfestivalen, som blir den 54:e i ordningen, återvänder Norrköpings stolthet till Slottsruinen.

– Han är alltid bra och väldigt populär hos många. Det känns som ett tryggt val, säger Calle Åstrand, Visfestivalens vd.

– Jag är jättenöjd med årets artister, Anna Ulvaeus som är artistbokare har gjort det väldigt bra. Vi har följt vårt koncept där vi försöker blanda både nya och gamla artister med de som borde ha spelat på Visfestivalen men inte gjort det, fortsätter han.

Även Gustaf Norén, tidigare sångare i rockbandet Mando Diao, är klar för årets festival tillsammans med sin bror Carl.

– Det kommer bli extremt roligt att få hit dem. Vi har tidigare försökt få hit Mando Diao och deras Fröding-tolkningar. Men nu får vi hit den tidigare sångaren som kommer att bjuda på Fröding tillsammans med sin bror och Floda Spelmän. Det kommer att bli fantastiskt.

Årets Visfestival äger rum mellan den 11 och 13 juli. Klara artister sedan tidigare är bland annat Albin Lee Meldau, Moneybrother, Linnea Henriksson, Jack Vreeswijk och Amanda Ginsburg.

– Våra tredagarsbiljetter som vi släppte innan jul är nästan helt slut. Det är våra mest trogna kunder som vet att vi kommer att presentera ett bra program, avslutar Calle Åstrand.

Hela programmet

Torsdag 11 juli:

Lars Demian & David Tallroth

Ida Wiklund

Linnea Henriksson

Johan Johansson med Strindbergs

Plura

Fredag 12 juli:

Ola Aurell

Amanda Ginsburg

Lena Willermark

Albin Lee Meldau

Bröderna Norén

Lördag 13 juli

Jack Vreeswijk

Moneybrother (Anders Wendin)

Good Harvest

Titiyo

Christian Kjellvander

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Filip Gustafsson

Ämnen du kan följa