Profilen inledde festivalen med quiz

Filmjournalisten Ronny Svensson drog igång helgens filmfestival med musik quiz.

18 juli 2019 21:27

”Move Me, Music Film Night by the sea” är ett nytillskott bland sommarevenemangen i Västervik. Kort och gott handlar evenemanget om att det efter solnedgång visas upp olika musikaliska filmer i slottsruinen. Förutom själva filmvisningarna sker också andra händelser under festivalen och ett stående inslag är att filmjournalisten Ronny Svensson håller i musik-quiz i Slottsholmen samtidigt som han även presenterar filmvisningarna i slottsruinen. Vi träffade Ronny Svensson innan han skulle dra igång torsdagens quiz.

– Det känns väldigt kul att vara tillbaka i Västervik efter alla dessa år. Jag var här senast någon gång på 80-talet och spelade här med bandet jag var medlem i på den tiden, säger Ronny.

Film och musik är något som legat Ronny varmt om hjärtat hela livet och när han blev inbjuden till att delta i helgens arrangemang så tackade han ja direkt. De olika frågesporterna han håller i kommer alla vara unika och inspireras av den film som är aktuell för respektive kväll. Han tycker att festivalens filmupplägg är bra och nämner att han gav fredagens film, Rocketman, högsta betyg när den kom ut. Ronny berättar att musikfilmer är något som verkar vara i ropet i Hollywood just nu och att filmakarna i Hollywood oftast snöar in sig på olika genres.

När det kommer till hans egen favoritfilm i musikgenren så är det ingen film som står på festivalens schema, utan det är klassikern ”Singing in the Rain” från 1952. Vid tisdagens quiz deltog ett 50-tal tävlande fördelade på 12 lag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Robert Preusse