Polis och utredare på författarkväll

Att ha praktisk erfarenhet av polisarbete ger trovärdiga detaljer i berättandet, tycker de båda författarna Anna Tell och Jenny Rogneby. Under måndagen gästade de Erik Hultgrens bokhandel.

15 april 2019 22:10

Anna Tell debuterade 2017 med spänningsromanen “Fyra dagar i Kabul”. Nu är hon aktuell med en andra bok, "Med ont fördrivas" där Amanda Lund, förhandlare inom Nationella insatsstyrkan, är huvudperson. Handlingen är förlagd till Balkan och Stockholm.

– Jag har arbetat i olika omgångar på Balkan, vilket har gett mig inspiration till miljön i boken. Anna Tell jobbar som polis i Stockholm och har ett förflutet inom Försvarsmakten. Hon berättar att hon är nöjd med dialogerna i de avsnitt där Amanda Lund förhandlar och arbetar för att förmå en annan människa att inte begå brott.

Jenny Rogneby är kriminolog och har arbetat som brottsutredare. Numera är hon författare på heltid. Hon har skrivit fyra romaner och den fjärde, ”Leona. Ur aska i eld”, gavs ut i januari i år. Leona är utredare och hon får i uppdrag att arbeta med ett fall där sex ungdomar hittats döda efter en brand på Skeppsholmen i Stockholm. Även Jenny Rogneby är noga med detaljer.

– Ja, Leona har koll i och med att jag vet hur en förundersökning går till.

Jenny Rogneby säger att hon i sina böcker vill lyfta fram aktuella ämnen. Den här boken handlar bland annat om psykiskt ohälsa bland ungdomar.

Vem är din huvudperson Leona?

– Hon är en väldigt skicklig polis som har en hemlighet. Leona lever ett dubbelliv. Hon är både polis och kriminell och dessa två sidor försöker hon jonglera.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kristina Westring

Ämnen du kan följa