Klassisk graffitimålning övermålad av misstag

Den 30 år gamla muralmålningen "Highway" i Rågsved har delvis målats över, skriver tidningen Mitti.

Den skyldige? En otursam klottersanerare som var ny på jobbet.

13 augusti 2019 22:59

"Highway" målades av gruppen Still Heavens Only Force (SHOF) 1989, och uppges vara en av världens äldsta graffitimålningar.

Under tisdagsmorgonen upptäckte Rågsvedsborna att målningen till hälften var övermålad med blå färg. Det var en klottersanerare från fastighetsägaren som varit framme, men det hela var ett misstag. Saneraren var helt ny på jobbet och hade tagit fel vägg.

Det var mot andra sidan, ner mot mataffären, som det riktiga klottret fanns. Som tur var lyckades vi se vad som hände ganska snabbt. Självklart är det inte roligt men killen menade inget illa, säger Ariba Jokhadar, förvaltare på Rågsved Fastighets AB, till Aftonbladet.

Nyheten om den förstörda målningen har fått stor spridning. En som engagerat sig är musikjournalisten Ametist Azordegan.

Jag kastade mig in i det här när jag fick höra vad som skett. Jag brinner för Rågsved. Jag har bra kontakt med de mest engagerade graffitimålarna i Sverige. Vi ska se till att återställa målningen och att både Rågsvedsbor, fastighetsägaren och graffitimålare blir nöjda, säger hon till Aftonbladet.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT