Kikki Danielsson säger att hon fick frågan om att delta redan inför första omgången 2010, men att hon då inte hade någon lust att berätta om sig själv i tv.

Jag tyckte att det var för närgånget. Jag ville inte sitta och rabbla sådant som tidningar redan skrivit. Men nu känner jag mig mogen för det och folk kommer att höra historierna från mina egna läppar.

Inga snyfthistorier

Men några snyfthistorier blir det inte fråga om, enligt 64-åriga Danielsson.

De får fråga och då får vi se vad jag väljer att berätta, men de kommer att upptäcka att jag är en glad skit. Jag kan nog bjuda på en del livserfarenhet. Jag är väl äldst som vanligt, säger hon och skrattar.

Kikki Danielsson debuterade 1969 som sångerska i dansbandet Nickies och under sin långa karriär har hon bland annat hunnit delta i Melodifestivalen hela nio gånger - och har vunnit den två. Senaste skivan kom 2015 och förra året åkte hon på sin första soloturné på 25 år.

I "Så mycket bättre" hoppas hon kunna fortsätta att utmana sig själv som artist.

Jag vill träffa nya människor och prova på olika genrer. Men jag kommer att göra låtarna som Kikki och mycket kommer att bli i country-stuk.

"Musiken i centrum"

Sångaren och låtskrivaren Tomas Andersson Wij berättar att han alltid har gillat "Så mycket bättre".

Just för att musiken och samtalet står i centrum. Och för att ingen röstas ut. Det är väldigt ovanligt i Sverige att artister uppmärksammar varandra över genre- och generationsgränser, amerikanarna är bra på det där men här har folk hållit sig ganska mycket på sin kant, säger han.

Andersson Wij, med nio studioalbum i bagaget, ser också fram emot att få hänga med Kikki Danielsson.

Jag blev glad när jag hörde att hon skulle vara med, hon är en fantastisk sångerska. Låtskrivarna och producenterna i Nashville älskade henne när hon var där en gång i tiden och jag förstår det. Hon har verkligen en fantastisk röst, klar som en fjällbäck.

TT: Så du kommer att välja någon av hennes låtar från Nashville-perioden snarare än "Papaya coconut?

Haha, inga kommentarer.

Den åttonde säsongen av "Så mycket bättre" sänds i TV i höst.