Hov1 vill tas på allvar när de släpper nytt

Hov1 släpper ett nytt album och gör en enda konsert till under 2020. Det meddelade bandet själva på en presskonferens – där de passade på att läxa upp medierna.

Det är inte menat att vara småsinta, men alla förtjänar att tas på allvar, säger Ludwig Kronstrand till TT.

2 mars 2020 10:15

Det är inte enbart med glädje Hov1 möter pressen för att berätta om planerna för 2020. Det är också med frustration över att inte tas på allvar, över att inte få synas i rätt ljus och över att porträtteras som nonchalanta.

Ni kanske uppriktigt tänker att vi är fyra juvenila idioter som inte förtjänar de framgångar som har tilldelats oss, säger Noel Flike under presskonferensen på Grand Hotel.
De framgångar som vårt band upplevt har inte givits till oss, det är framgångar vi själva tagit, fortsätter han.

Det prisbelönta bandet, ständigt frånvarande på sociala medier och som sällan ger intervjuer, har själva bidragit till den mediala bilden av dem, medger de.

Det är lätt att utstråla att man inte bryr sig, men så bryr man sig egentligen, säger Ludwig Kronstrand.

Fokuset är musiken

Nu vill de nyansera bilden av fenomenet Hov1 – samtidigt som de meddelar att ett nytt album är på gång och att enbart en till spelning kommer att göras under 2020.

Vi har alltid velat att fokuset ska ligga på musiken, säger Ludwig Kronstrand.

Det kommande albumet, som släpps på ett än så länge hemligt datum i sommar, är enligt bandet en mer poppig, "organisk" skiva som inspirerats av filmmusik. Mer sång utlovas och lika så en ny riktning.

Men det kommer fortfarande att vara Hov1. Vi fyra är alltid Hov1, säger Kronstrand.

Att det bara blir en spelning, en konsert på Skansen den 29 augusti, beror inte på att bandet har tröttnat, försäkrar de. De vill i stället kunna lägga allt fokus på den enda spelningen och på att göra klart plattan.

Vi behöver en ny utmaning, det här är rätt steg för oss att ta och något vi alltid har velat göra. Vi ser framför oss en stark sommarkänsla på en klassisk scen, säger Kronstrand till TT.
Det kommer att bli mer storslaget. Det blir något större, men vad vill vi inte säga än, säger Flike.

"Vi är snälla"

Att gruppen valde att inleda presskonferensen med att läxa upp de inbjudna var ett medvetet drag.

Vi tyckte att det var viktigt att ta tillfället i akt och säga det vi ville säga när vi väl väljer att prata med pressen, säger Noel Flike.
Sedan har vi alltid drömt om att få ha vår egen presskonferens. Vi vill uppfylla alla våra drömmar och det här var en av dem, säger Ludwig Kronstrand.

TT: Vad tycker ni att vi, medierna, har missat i bevakningen av er som band?

Att vi är väldigt snälla. Nä, jag skojade. Hur mycket vi brinner för det vi gör. Hur hårt vi jobbar. Hur stora vi är, säger Kronstrand och fortsätter:
Det kanske också är en generationsgrej. Om jag var 15 hade Hov1 varit mitt favoritband. Det är stort för yngre generationer. Vi blev jämförda med "Hits for kidz" en gång, när vi hade jobbat ett år på en platta. Det är inte menat att vara småsinta, men alla förtjänar att tas på allvar.
Fakta: Hov1

Hov1 är en svensk hiphop-grupp som består av Noel Flike, Ludwig Kronstrand, Dante Lindhe och Axel Liljefors Jansson. De släppte sin första singel 2015 och fick sitt genombrott 2016 efter singeln "Hjärtslag" och flera festivalspelningar.

2017 släppte gruppen sitt första album, "Hov1" vilket toppade Sverigetopplistan i åtta veckor, de sålde trippel platina med flera av sina singlar, åkte på turné – och uppträdde på Gröna Lund-scenen. 2018 släpptes det andra albumet, "Gudarna på Västerbron" och 2019 det tredje: "Vindar på Mars".

Hov1 fick pris för årets genombrott på musikgalan Rockbjörnen 2017, årets grupp och Guldmicken på P3 Guld 2018, årets grupp, årets låt och Guldmicken på P3 Guld 2019 och årets grupp, årets livekonsert och årets fans på Rockbjörnen 2019.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT