– Jag känner både vördnad och nyfikenhet inför uppdraget. Nu jävlar! säger Micke Pihlblad som tar över efter Marcus Nyenger som lämnar rollen för en nyinrättad tjänst som biträdande sportchef inom Östgöta Media.

Micke Pihblad började sin bana på Folkbladet redan 1988 efter att ha gått den då medieinriktade Kulturvetarlinjen vid Linköpings universitet. Han tyckte att Folkbladet hade en dålig skivbevakning och när han framförde sin kritik fick han själv börja recensera.

Till Norrköpings Tidningar kom han 1995, lockad av uppdraget att göra en nöjesbilaga ihop med Corren.

Artikelbild

| Vördnad. Har respekt för uppdraget men vill ta ut svängarna. – Dagens fulkultur är morgondagens finkultur, säger Micke Pihlblad, ny kulturchef för Östgöta Media

– Det var roligt men lite före sin tid. Det var inte riktigt moget för ett sådant samarbete, säger Micke om den gemensamma bilagan som bara levde i ett år.

Därefter har han haft en rad olika reportertjänster med olika inriktning. De senaste åren har han varit nyhetschef, det blev nästan tio år på den posten. Det tror han kommer att avspegla sig i kultur- och nöjesbevakningen framöver.

– Jag vill jobba för att vi ska vara lite mer nyhetsinriktade samtidigt som vi kan vila i att ha det andra materialet som en grund.

Han har en förkärlek för "spaningar" och hoppas att de fyra redaktionerna han nu är chef för kan hitta sådana tendenser.

– Dagens fulkultur är morgondagens finkultur.

I Östgöta Media ingår Corren, NT, Motala och Vadstena Tidning och Västerviks-Tidningen.

– Den stora utmaningen blir att lära känna kulturlivet på de andra orterna. I Norrköping har jag hyfsat koll. Men jag litar helt och fullt på den kunskap som finns hos medarbetarna.