Flera nya välbekanta namn till festivalen

Det är dags för Visfestivalens andra artistsläpp och den här gången är det enbart kvinnor. Det största namnet är Linnea Henriksson.

15 februari 2019 21:30

Linnea Henrikssons stjärna har växt sig allt större de senaste åren, sedan debuten i Idol 2010. Efter tre soloalbum och en rad priser, där det senaste var priset för årets pop på P3 guld 2019 och, kommer hon nu till Västervik och Visfestivalen. Linnea har också varit programledare för "Musikhjälpen" i P3 och var även med i den senaste säsongen av "Så mycket bättre" i TV4.

Artist nummer två är heller inte helt okänd. Det är nämligen sångaren och kompositören Lena Willemark, känd för sin folkmusik, som kommer till Västervik tillsammans med musikanterna Mats Öberg och Jonas Knutsson för att tolka svenska visikoner

Amanda Ginsburg vann just en Grammis för årets jazz med sitt debutalbum "Jag har funderat på en sak".

– Hon har en närhet i sin sång som får lyssnaren att följa med i hennes berättelser. Det här kommer passa perfekt för ruinen, skriver Calle Åstrand i ett pressmeddelande.

Ida Wiklunds "Mellan dröm och verklighet spelades flitigt i P4. I december släppte hon låten "Tid att leva" som redan har blivit en P4-favorit och röstades fram till veckans låt. Även hon kommer till Stegeholms slottsruin i sommar.

Klara för Visfestivalen är också duon Good Harvest. Bakom namnet står Hanna Enlöf och Ylva Eriksson. Deras musik är inspirerad av americana och det var när de gjorde en tolkning av Joni Mitchells låt "Woodstock" som Per Gessle fick upp ögonen för dem och knöt dem till sitt skivbolag. De har sedan varit förband åt både honom och Kris Kristofferson.

Sedan tidigare är Lars Demian och David Tallroth, Jack Vreeswijk samt Ola Aurell klara för festivalen och som vanligt är det torsdag-lördag vecka 28 som gäller.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anna Persdotter

Ämnen du kan följa