Ferm om Eurovision: Skulle vara en bonus

Hanna Ferm och Victor Crone gick direkt till final i Melodifestivalen. Nu gäller det att ställa om fokus till Friends Arena och i förlängningen Eurovision.

Jag vill ju till Rotterdam också, men det är bara en bonus, säger hon.

23 februari 2020 08:00

För andra året i rad gick Hanna Ferm, som slog igenom i "Idol" 2017, till final i Melodifestivalen. Efter vinsten i deltävlingen i Malmö tänker hon vila upp sig under de dryga två veckor som är kvar till huvudakten.

Jag ska ladda upp genom att inte tänka så mycket. Det har varit så schemalagt med fullt fokus och nu ska jag bara vara glad och rida på den här känslovågen. Folk tyckte faktiskt om det och framför allt hade jag så extremt kul, säger hon.

"Vill njuta"

Bidraget "Brave" var favorittippat från första stund. Hanna Ferm befinner sig i numret mellan två stora akvarieliknande skärmar och starka fläktar på scenen gör att klänningens drapering fladdrar i draget. Om hon ska ändra på något till finalen är ännu inte bestämt.

Jag kommer att försöka förbättra det här framträdandet så mycket som det går. Jag vill njuta så som jag gjorde nu, säger hon.

Victor Crone tog sig också vidare direkt från deltävlingen. Han har tampats med problem både när det gäller koreografi och sång, men är i slutändan nöjd med sitt framträdande.

Mitt mål var att ta mig till final, nu är jag där. Det har varit jobbigt de här dagarna, säger han.

När det gäller vem som tar hem hela rasket så ligger Hanna Ferm bra till. Hon är tvåa hos spelbolagen, efter Dotter, men väljer att inte fokusera på konkurrenten.

Jag kan bara göra det bästa av mitt nummer och sedan får hon göra det bästa av sitt nummer, säger hon.

Ligger sexa

Victor Crone har inte lika stora förväntningar på sig, han ligger på en sjätteplats hos spelbolagen.

Alla är väl med i tävlingen och högsta drömmen är att ta sig till Eurovision. Jag är nöjd oavsett vad som händer nu, säger han.

TT: Vad ska du göra under de två veckorna fram till finalen?

Jag ska ta det lugnt, tillbringa tid med vänner och familj och bara släppa den här bubblan ett tag. Jag vill göra något annat några dagar, om någon vecka är det väl dags att börja ladda om igen.

Melodifestivalfinalen äger rum i Stockholm den 7 mars. Eurovision Song Contest hålls i Rotterdam, Nederländerna, den 16 maj.

Fakta: Klara för final

Anna Bergendahl: "Kingdom come"

Dotter: "Bulletproof"

The Mamas: "Move"

Robin Bengtsson: "Take a chance"

Mariette: "Shout it out"

Mohombi: "Winners"

Victor Crone: "Troubled waters"

Hanna Ferm: "Brave"

Andra chansen:

Paul Rey: "Talking in my sleep"

Mendez featuring Alvaro Estrella: "Vamos amigos"

Felix Sandman: "Boys with emotions"

Malou Prytz: "Ballerina"

Drängarna: "Piga & dräng"

Anis Don Demina: "Vem e som oss"

Frida Öhrn: "We are one"

Ellen Benediktson & Simon Peyron: "Surface"

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!