Familjen Skarsgård-Everett i filmsamarbete

En film om det dubbla beroendet mellan läkare och patient blir en riktig familjeaffär för Sveriges mest kända skådespelarfamilj. I filmen "What remains", som Megan Everett Skarsgård har skrivit manus till, gör Gustaf och Stellan Skarsgård två av rollerna.

15 januari 2020 16:24

Gustaf Skarsgård ska spela den manliga huvudrollen, Stellan Skarsgård en mindre roll och Stellans hustru Megan har skrivit manuset tillsammans med den kinesiske regissören Ran Huang.

Vi börjar i mars och kommer att filma i Finland och i Sverige, säger Stellan Skarsgård till TT och berättar att han kommer att spela polis i filmen.

Den kvinnliga huvudrollen görs av Vicky Krieps, som fick sitt genombrott i ”Phantom thread” och som ursprungligen skulle ha varit med i Mia Hansen-Løves ”Bergman island”.

Ran Huang är en kinesisk konstnär, och detta blir hans långfilmsregidebut.

Härom året vann han Katrin Cartlidgepriset som vi delar ut i Sarajevo. Det var där vi kom i kontakt med honom. Han hade gjort en kortfilm som varit med i Cannes och som var mycket bra, berättar Stellan Skarsgård.

Filmen är en samproduktion mellan Sverige, England och Finland.

Mars kommer för övrigt att bli en hektisk månad för familjen Skarsgård. Enligt planerna börjar då också inspelningen av Robert Eggers film ”The Northman” med Alexander och Bill Skarsgård i två av huvudrollerna. Även Claes Bang har en stor roll. Den inspelningen sker på Nordirland.

Fakta: Paret Skarsgård-Everett

Stellan Skarsgård och Megan Everett har varit gifta sedan 2009.

Han är skådespelare med en karriär som sträcker sig över drygt 50 år. Nyligen fick han en Golden Globe för sin roll i HBO-serien "Chernobyl". Flera av hans barn är skådespelare, bland annat Gustaf, Alexander och Bill Skarsgård.

Hon är filmproducent och manusförfattare. 2017 gjorde hon debut som barnboksförfattare med "Utslängd från zoo".

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gunnar Rehlin/TT