Sandro Cavazza har tagit steget från nattklubbar och festivaler till konserthus. Tidigare i somras gjorde han dessutom sin debut i "Allsång på Skansen". Men trots att artisten har lärt sig att uppskatta en sittande publik så har han inget emot festival- och nattklubbspubliken, även om hans värsta turnéminne är just från en nattklubb.

Folk framme vid scenkanten fyllefes, det var sjukt äckligt, säger han.

"Väldigt personlig låt"

Artikelbild

| Tidigare i somras gjorde Sandro Cavazza debut i "Allsång på Skansen". Arkivbild.

I sommar gör artisten, som än så länge kanske är mest känd för sina samarbeten med Avicii, en mindre soloturné i Sverige.

TT: Vilken låt startar du helst konserterna med i sommar?

"What kind of man". Vi gör den med grym energi som jag tycker river i gång hela stämningen för vårt set. Det är dessutom en väldigt personlig låt för mig.

TT: Har det hänt att du inte har spelat något extranummer? 

Ja, men det har nog berott på att jag inte riktigt tyckte låten passade att avsluta med, extranummer måste ju vara minst lika bra som de som var i originalset.

Lirar "Fifa" innan gigen

Bästa och mest inspirerande spelningen som Sandro Cavazza sett var en med Coldplay – på en liten klubb i Los Angeles.

Jag tyckte att de hade en fantastisk energi på scenen, dessutom blev jag mycket inspirerad av deras sätt att gå från den stora arenakänslan till det intima akustiska.

TT: Vilka krav ställer du på arrangörerna?

Jag har inte så många krav. En stor loge där hela bandet får plats och där vi kan ladda inför spelningen. Att spela "Fifa" innan ett gig är något av en tradition.

TT:  Hur klimatsmart är din turné?

Så lite flyg som möjligt är målet men när det blir för tight mellan gigen i kombination med för långa sträckor så blir det ibland flyg.

Förslag: Extravagn på tåget

För det mesta blir det gemensam turnébuss där hela bandet och all utrustning får plats, men i framtiden vill Sandro Cavazza gärna ta tåget.

Jag väntar hoppfullt på att tågens avgångar ska kunna gå att lita på. Och tänk om det fanns möjlighet att lägga till någon extravagn på tåget för dem som reser med lite större utrusning och bagage än en resväska? Då tror jag att många hade valt att åka tåg i stället för buss.