Aaron Paul: "Jesse är som en gammal vän"

Efter sex år är Aaron Paul tillbaka i rollen som Jesse Pinkman. "Breaking bad"-stjärnan beskriver filmen "El Camino: A breaking bad movie" som att hälsa på en kär gammal vän. Och han skulle gärna ta den återfunna bekantskapen vidare.

Utan tvekan, säger han.

21 oktober 2019 09:54

"Breaking bad", av många ansedd som en av de bästa tv-serierna någonsin, knöts ihop efter fem säsonger 2013. Regissören och manusförfattaren Vince Gilligans serie hyllades för sitt slut – men så kom nyheten tidigare i år, inspelningarna för en film hade skett i hemlighet och ett nytt slut skulle skrivas.

I "El Camino: A breaking bad movie" är Aaron Pauls välkända rollfigur Jesse Pinkman tillbaka och nu är det dennes öde som står i centrum.

Jag tyckte också att "Breaking bad"-slutet var ganska perfekt, jag älskar att vi verkligen inte vet vart Jesse tog vägen – han var bara fri. Men jag tror seriens fans vet att, ja, han är fri, men han har en skakig väg framför sig och många letar efter honom – och så är det fortfarande i "El Camino", säger Aaron Paul till TT.

Spelar Jesse igen efter sex år

Filmen tar vid där serien slutade – ensam och mentalt nedbruten är Jesse på flykt. För Aaron Paul har det gått sex år sedan han senast gestaltade sin rollfigur, men att "bli" Jesse igen krävde ingen större ansträngning.

Ärligt talat, nej – inte alls faktiskt. När jag läste manuset första gången visste jag precis hur jag skulle gestalta honom känslomässigt. Att vara tillbaka i hans kropp var som att besöka en kär gammal vän.

Från metamfetamin till mescal

För Aaron Paul var filminspelningarna också ett kärt återseende med Vince Gilligan.

Han är den snällaste, ödmjukaste personen i Hollywood. Det här är hans första film och att följa honom på den här resan är en stor ära. Jag ser upp till honom så enormt mycket, han förändrade mitt liv fullständigt och gav mig en karriär – jag är skyldig honom allt.

Av "Breaking bad"-kollegorna, som han kallar "en underbar familj", står han Bryan Cranston (Walter White, seriens huvudperson), närmast. I serien framställde de metamfetamin, i verkliga livet destillerar de den mexikanska spritdrycken mescal tillsammans.

Vi har arbetat med det i tre år och vår produkt kom ut på marknaden tidigare i år. Jag och Bryan pratar nästan varje dag och är väldigt nära vänner.

Säger inte nej till en fortsättning

"El Camino: A breaking bad movie" är förmodligen det sista vi får se av Jesse Pinkman, tror Aaron Paul, men säger samtidigt att det i slutändan är upp till Vince Gilligan.

Om Vince skulle fråga mig: "Vad tror du om att spinna vidare på det här?". Jag tror inte att det kommer att hända, men om Vince skulle ha en idé litar jag på att det är en briljant sådan.

TT: Så om Vince Gilligan frågar dig om du vill ta Jesses historia vidare skulle du tacka ja?

Till 100 procent, utan tvekan.

"El Camino: A breaking bad movie" hade premiär tidigare i oktober och finns att se på Netflix.

Fakta: Aaron Paul

Född: 27 augusti 1979 i Emmet, Idaho, USA.

Gör: Skådespelare, mest känd för rollen som Jesse Pinkman i AMC:s tv-serie "Breaking bad", för vilken han vunnit flera utmärkelser, bland annat tre Emmy-statyetter.

Aktuell: Som Jesse Pinkman i "El Camino: A breaking bad movie". Är även aktuell med en roll i den tredje säsongen av tv-serien "Westworld" där han ska spela en byggnadsarbetare, och i den nya tv-serien "Truth be told" där han spelar en morddömd fånge.

Aaron Paul om...

...pressen att följa upp "Breaking bad"-succén med en film:

Det var ingen press överhuvudtaget, jag tror att pressen har legat på Vince Gilligan. När han första gången nämnde filmidén sa han: '"Jag lovar inte att det blir en film, men skulle du vara intresserad av att spela Jesse igen? Jag kommer inte att göra en film bara för att, utan det måste vara perfekt." Han hade en längtan efter att skildra vad som hände Jesse Pinkman och jag tycker han lyckades på ett så vackert sätt.

...karriärskjutsen efter "Breaking bad":

Jag behöver inte gå på auditions längre vilket är galet, haha. Jag har gjort tre, fyra serier sedan "Breaking bad" och det blev nyligen klart att jag får en roll i den tredje säsongen av "Westworld". Det är underbara möjligheter och jag har Vince Gilligan att tacka för allt.

...sin roll i den kommande säsongen av "Westworld":

Jag spelar Caleb, en byggnadsarbetare som har en robothjälpreda som heter George. Min rollfigur lever utanför parken och har som funktion att gestalta hur världen utanför är.

Fakta: "El Camino: A breaking bad movie"

Den uppföljande filmen på AMC:s populära tv-serie "Breaking bad". Fick premiär tidigare i oktober och finns att se på strömningstjänsten Netflix.

I "Breaking bad" skapade Jesse Pinkman (Aaron Paul) ett knarkimperium med sin tidigare kemilärare Walter White (Bryan Cranston), genom att framställa metamfetamin.

Filmen tar vid där tv-serien slutade och skildrar Jesse Pinkmans (Aaron Paul) öde varvat med tillbakablickar.

Flera av skådespelarna som medverkade i serien återkommer i sina rollfigurer i filmen, bland andra Bryan Cranston.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Oskar Carlsson/TT