VIK har gjort klart med kanadensisk center

Gerry Fitzgerald. Så heter han, spelaren som ska leda Västerviks IK:s offensiv i höst.

Gerry Fitzgerald är klar för spel i Västerviks IK.

Gerry Fitzgerald är klar för spel i Västerviks IK.

Foto: Skärmdump / Iowa Wild

Ishockey2020-05-21 17:02

Emil Georgsson, sportchef i VIK, hintade om det i en intervju med Sporten tidigare i veckan. Under onsdagen skakade HockeyNews.se fram namnet. Och nu är det officiellt. Gerry Fitzgerald, senast i Lehigh Valley i AHL, är klar för Västerviks IK, det meddelade klubben i ett pressmeddelande på torsdagskvällen.

Fitzgerald, 26, är en högerfattad center som inte är särskilt stor (179 centimeter/75kilo), men beskrivs som en bra skridskoåkare med en hög arbetskapacitet.

En hockeyscout som Sporten varit i kontakt med säger att Fitzgerald rankas som en bra AHL-spelare men att det inte finns plats för honom i organisationen då klubbarna fyller på med yngre spelare som pockar på speltid.

Emil Georgsson:

– Gerry har sin största styrka i skridskoåkningen. Han är en tvåvägscenter som har haft en mer defensiv inriktning under hans tre säsonger i AHL. Detta ser vi som något positivt, då svensk hockey kräver att man klarar av spelet defensivt. Vi har fått väldigt goda referenser kring honom och tror att han kommer kunna vara med och bidra även offensivt.

Fitzgerald kommer senast från AHL-laget Lehigh Valley Phantoms där han stod för sju mål och elva poäng på 40 matcher i vintras. De två föregående säsongerna spelade Gerry också AHL-hockey, då i Minnesota Wilds farmarlag Iowa Wild. Han kommer ursprungligen från British Columbia i Kanadas västligare delar. Collegehockey spelade Gerry Fitzgerald under fyra säsonger I Bemidji State University Beavers i Minnesota I USA. Där stod han för 95 poäng på 139 matcher.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!