Kritiserar utan egna ideer

22 juli 2010 00:00
I en artikel i lördagens VT avfärdar SP Almedalsveckan som något mycket dåligt och att alla politiker som va där va dåliga. Det va fel på Moderaterna, Vänsterpartiet m.fl.... Vad som va fel på politikerna framgår inte av artikeln, förutom att politikerna talade för sin politik, och det gillar tydligen inte Jacob Hoffsten. Jakob hävdar att just Vänsterpartiet, det som står SP närmast, och jag citerar: "i detta nu runt om i hela Sverige röstar för nedskärningar". ?! Ska man ta sånt här på allvar, eller ?

 

Jag deltog för första gången i Almedalen i år och måste säga att det var en mycket intressant upplevelse, där jag kunde knyta kontakter med organisationer, person osv. Där fanns bland annat regionförbundet i Kalmar län, Vårdförbundet, Amnesty för att nämna några. Uppskattningsvis var det över 1000 olika föreläsningar/debatter som alla var gratis och många oerhört intressanta.

 

Om det nu är fel på alla andra partier, Jakob. Varför använder ni inte er röst i kommunfullmäktige på ett vettigt vis? Vad jag kan komma ihåg har ni de senaste snart fyra åren endast deltagit i debatten eller någon omröstning vid ett fåtal tillfällen, kanske högst vid 10 tillfällen av nästa 40 möjliga. Och i omröstningar brukar ni som regel lägga ner er röst, vilket alltid är till fördel för majoriteten, d.v.s de borgerliga! Är det ansvarsfull politik och varför bör någon rösta på er som inte använder er position till att försöka påverka besluten?

 

Om vi sen ska diskutera huruvida Vänsterpartiet över hela landet röstar för nedskärningar, tycker jag vi kan hålla oss till Västervik, och att du då ger ett exempel vi kan diskutera, så blir det mer seriöst. För det förstår de flesta i den här kommunen, att så ligger det inte till.

 

Magnus Stavbom

 

Ledamot i kommunfullmäktige för Vänsterpartiet
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!