Var ska vi nu träna?

4 juli 2019 04:00

Sedan drygt 30 år har intresserade i Ankarsrum kunnat styrketräna i skolan, för närvarande i en lokal i en del av idrottshallen. Uthyrning och tillsyn administreras av fritidsgården genom dess föreståndare Göran Johansson.

Nu kommer Göran att gå i pension och då har man aviserat att under andra hälften av juni månad, ska lokalen avvecklas.

Vi, ett 20 tal personer, merparten yngre, som regelbundet tränar där är givetvis bekymrade över detta besked.

Det alternativ som gavs för att undvika nedläggning var, att vi som tränar bildar en förening som övertar verksamheten.

Att bilda en förening, med allt vad det innebär och med många ungdomar vars enda intresse är att “lyfta skrot” är inte gångbart. Frågan är, ska vi verkligen avveckla och låta inredningen skingras och vi tvingas åka till Västervik för att träna?

Påpekas bör det vi dagligen läser i tidningar och ser på TV, vikten av motion, inte bara för de yngre, utan kanske i högre grad för oss seniormedborgare.

Dessutom verkar det ju korkat, med tanke på kostnad och miljö, att ett 20-tal personer, var och en för sig, ska behöva resa fram och åter till Västervik, då pratar vi inte om en gång i veckan, utan för en del kanske tre till fyra gånger. För många ungdomar blir detta omöjligt, då de saknar körkort.

Ovanstående är en förkortad version av det mail jag skickade till kommunstyrelsens ordförande Dan Nilsson den 22 mars. Efter en lång väntan lovade han att återkomma med respons i frågan.

Därefter har följande hänt:

Lokalen stängdes den 1 juni och inventarierna är nedplockade för leverans till Gamleby och jag förmodar att Göran Johansson har slutat.

Nu har det gått tre månader och jag emotser verkligen ett svar på frågan: ”var ska vi träna?”

Om nu hela Sverige ska leva, när skall delar av det då sluta dö?

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Gustafsson Ankarsrum