Total anarki bland cyklister

4 september 2019 04:00

Min fråga kan låta helt trivial, men hur står det till med cykelmoralen i Västervik?

Jag kommer från en storstad och där är cykelmoralen total. Respekt för regler för fotgängare, trafikanter och så vidare.

Här är det total anarki.

Ingen respekterar fotgängare. Det är helt ok att köra på trottoarer, åt fel håll, eller på gågator. Alltid i oerhört hög hastighet. En sak jag har reagerat på är att cyklisterna inte har något avstånd till fotgängare. Det är inte ok.

Normalt är cykelhastigheten så hög att ingen hinner reagera och en olycka är förestående om någon skulle gå åt fel håll. Jag som har en skada som inte får resultera i någon olycka blir väldigt fundersam. Finns det cykelregler i Västervik?

Har hört mig för lite grann. Svaren som jag fått från Västerviksbor är att det har blivit en sport att köra fult och att även sno cyklar. Ingen bryr sig vems cykel en person kör. Det kan väl inte stämma?

För min del höll jag på att bli ihjälkörd av tre ungdomar en dag på gågatan på väg till en lunchrestaurang. Kanske borde tas upp i skolorna? Vuxna är inte bättre.

Jag är livrädd för att bli påkörd när jag går på en trottoar, eller gågata. Ingen bryr sig. Som sagt var det tre cyklister på en gågata som körde om mig på flera sidor i extremt hög hastighet.

Har det blivit en sport att köra cykel som idioter i Västervik? Har aldrig varit med om något liknande.

Som sagt – troligen en jättetråkig fråga, men för mig viktig.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jag