Insändare Jag tycker att man ska sluta att använda så mycket kol och naturgas.

För det första så är naturgas och kol inte bra för miljön.

För det andra så kan naturgas och kol förändra klimatet. Till exempel 2018 så blev det för varmt och konsekvenserna var att det började brinna i skogar och hus också.

För tredje så påverkar kol och naturgas människorna och djuren, och det är inte bra om människorna får i sig kemikalier, utan djuren också.

Jag förstår att de behövs, men man kan ju minska naturgas och kol, man kan också stänga ner några fabriker, man behöver inte göra gas varje dag. I stället så kan man göra mycket gas i en vecka och spara, sen kan man använda gasen som man sparade så kan man använda det i några veckor eller månader.

Avslutningsvis så skulle jag vilja att ni minskar gasolen som släpps ut varje vecka eller varje månad. Sverige skulle inte vilja bli drabbat av det som hände 2018, men tänk om det skulle hända en annan konsekvens som kan vara farligare än det som hände 2018 och det i stället skulle vara is.

Man ska hålla jorden frisk, människorna och djuren också. Man kan ju inte klara sig utan gaser eller allt som har gas att göra, men tänk på konsekvenserna.