Klimatet kan inte vänta

3 maj 2019 04:00

Vi som delar den här planeten nu avgör framtiden. Vi kan inte skylla på någon annan.

Våra barn kommer att fråga oss vad vi gjorde när vi insåg vidden av klimathot och miljöförstöring.

Det pågår en stor ungdomsrörelse för klimatet i hela världen och inte minst i Europa och Sverige. Människor letar efter trovärdiga och seriösa politiska alternativ för lösningar på de stora utmaningar som ungdomarna pekar på.

Miljöpartiet kommer att driva en offensiv klimatpolitik som leder till kraftfullare och snabbare sänkningar av utsläppen. Vi vill ha en global kriskommission för klimatet.

För att radikalt minska klimateffekterna från flygtrafiken skall det gå snabbt och lätt att planera och boka tågresor. Vi vill förverkliga det genom att införa europeisk lagstiftning som ställer krav på tågbolagen. Vi vill även ha en gemensam flygskatt inom hela EU.

Vi går också till val på att säkra vår demokrati från högerradikala krafter som vill begränsa människors rätt att leva bra och fria liv.

Miljöpartiet kämpar för en mer medmänsklig politik, för att stärka människors grundläggande rättigheter, för en rättssäker asylprocess och för att värna asylrätten och rörelsefriheten.

Vi vill se en värld där alla människor kan flytta, men där ingen tvingas fly. Det är ovärdigt att tvinga människor på flykt drunkna eller utnyttjas i människohandel.

Miljöpartiet de gröna går till val för att vi vill kunna svara att vi gjorde det som krävdes och tillsammans förändrade historien. Att vi mötte hoten och byggde en bättre värld för både människor och miljö. Miljöpartiet de gröna är en del av en global grön rörelse. Vi söker mandat för att åstadkomma förändring och använder de politiska rum som finns för att arbeta för miljö och solidaritet.

På dessa grunder känner vi oss stärkta att börja valarbetet inför EU-valet och träffa medborgare i Västerviks kommun under maj månad. Väl mött!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anna Bodjo Akko Karlsson Göran Nordström Kjell Torstensson Per Sverud Miljöpartiet de Gröna i Västervik