Insändare Det är aldrig för sent att skapa mångfald och att bli en attraktiv kommun, inte bara för turister utan även för de som bor i Västervik. Vi, ett dansglatt tjejgäng, hade ett fantastiskt tillfälle att dansa freestyle nyss. Och plötsligt blev saknanden stor. Vad hände egentligen med visionen om ”The House” som alla kunde må bra i?

Denna idé tog en underbart inspirerande proffsdansare med sig till lilla Västervik för sex år sedan. Ett stort engagemang med plats för frihet och kreativitet ledde till lysande events då hela Västervik var på fötter. Likt en folkvandring drog sig folk till tennishallen för att uppleva årets höjdpunkt ”Who’s in the house”. Där, på scen, fanns alla åldrar, alla stilar, hela världens musik, begeistrade aktörer och på läktaren en jublande publik. Minnen för livet. Kanske upptäcktes nya talanger? Säkert vågade några som aldrig annars hade vågat, framträda.

Vem bryter ett sådant flow? Vem ställer sig emot utvecklingen och framgångarna från en välfungerande verksamhet som lyser långt utanför Västerviks gränser? Vad hände egentligen med ”The House”? Vi vill ha det i aktion igen, vi vill se deras nya idéer, vi vill vara med i deras kraftfulla agerande med fokus på barn och ungdomar. De ger unga människor utmaningar, dansfamiljens gemenskap , förebilder och inte minst är det ett välbehövligt alternativ till det förödande datorspelandet.

Västervik har hamnat på plats 263 i årets företagsrankning. Det känns skamfullt. Det är inte långt till botten. Man pratar om gamla vanor i kommunens väggar, man önskar mer lyhörda politiker, man vill ersätta motsättningar med samförstånd, man vill omvandla konkurrens till inkludering. Det låter underbart. Det är en vision att stå upp för.

Städa bort det gamla i väggarna, låt färska vindar dra in. Det är dags för de ansvariga i kommunen att göra en insats för en omstart av ”The House”. Var med och gör om Västervik till ”The House” som alla mår bra i