Ge oss bättre mat i skolan

23 mars 2019 04:00

Min åsikt är att förbättra maten i skolan. Så att fler barn äter maten.

Jag tycker så för att om fler barn äter mer skolmat, slängs det mindre mat, och dom får mer energi att jobba i skolan.

Jag kan förstå att dom som jobbar i matsalen kanske inte vill förbättra maten men tänk såhär: om fler barn äter skolmaten och mindre mat slängs och vi slösar då inte på miljön.

Ett tips till er som jobbar i matsalen: ni kan ju laga två maträtter och då kan det ju vara nån som tycker om den ena maten men inte den andra. Då får ju dom i sig mycket näring och orkar mer i skolan och mindre mat slängs.

För det första så förbättrar vi klimatet om vi förbättrar skolmaten så fler tycker om den och mindre mat slängs. För det andra så jag kan förstå att det blir mycket att laga men då har jag en fråga till er “så ni tycker då att det är bättre då att förstöra klimatet och man slösar på maten när man bara slänger den hela tiden”.

Jag kan förstå att det tar längre tid och att det kostar mer men ni borde veta att då slipper man slänga mer mat och fler får mycket energi och man slipper slänga och slösa på klimatet.

Så jag vill att ni ska tänka positivt och inte negativt. Slösa inte på våra resurser. Man ska veta att många slänger ätbar mat och det tär då på våra resurser och tänk dom i andra delar av världen som inte får nån mat dom skulle ju gärna vilja ha den maten som vi slänger men det får dom inte. Dom får sitta och svälta medan vi får mat som vi bara slänger.

Slutligen så vill jag säga att tänk på det jag har skrivit och försök ta in det och tänk efter: vill ni då att vi ska slösa och inte få någon energi eller ska vi förbättra maten och inte slänga så mycket mat.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin