Boulbana skrämde iväg barnen

13 juni 2019 00:00

Under våren har en boulebana byggts i Västralundstorget. Så långt allt väl men vad har hänt med resten av grönområdet?

"Parken" har i många år varit en plats där många barn genom åren har spelat fotboll och kubb, cyklat och lekt tillsammans. Det finns två stora fotbollsmål och tidigare också nät för volleyboll.

Sen boulebanan byggdes har knappast inte ett barn synts till. Det ligger en stor jordhög kvar efter grävarbetet, flertalet bord är uppställda lite hur som helst, gräset är endast klippt vid platsen för boulebanan.

Barnens fotbollsmål är bortställda till en yta där marken sluttar så bollen rullar sin egen väg och dessutom är nu gräset så högt att det inte går att spela längre. Var inte syftet att göra "parken" mer tillgänglig och attraktiv?

En stor grävare anlitades när boulebanan byggdes, varför placerades banan på den enda platsen där marken är plan. När ändå en grävare gjorde arbetet kunde man väl lagt boulebanan där marken sluttar då det ändå är en sarg runt. Vart ska barnen spela fotboll nu? Vem beslutar om vad som ska hända i parken?

Tidigare fanns vackra träd som blommade och doftade gott på våren och på hösten skiftade bladen i vackra röd/gula toner. Nu är det helt kalt. Det finns en Västralundsförening, är det där alla beslut fattas och de som ansvarar eller har kommunen något att säga till om?

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Martina