JUST NU: Profilen lämnar Västervik

En era är slut. Peter Ljung lämnar Västervik Speedway till den kommande säsongen.

Västerviks kommun 22 oktober 2019 14:02

Det meddelade klubben via ett pressmeddelande på tisdagen.

Vad gav Ljung för anledning till att inte förlänga med Västervik?

– Det vill jag inte gå in på utan det får Peter svara på själv. Men jag kan säga så här att jag förstår hans argument, svarar Västervik Speedways lagledare Morgan Andersson när Sporten når honom.

– Peter har varit vår ikon då han har kört för oss i tio raka säsonger. Det är ett bakslag för oss givetvis och ställde till det lite eftersom vi inte hade fått någon indikation på det. Men vi har en plan B och C, fortsätter lagledaren.

Vad är det för planer?

– Vi jobbar dygnet runt och något kanske är klart, ni får hålla utkik.

Blir det en likvärdig förare eller en bättre eller sämre?

– Vi jobbar givetvis för att hålla en så bra nivå som möjligt och få en bra trupp. Det kommer att presenteras en ersättare inom kort, mer får du inte för tillfället, svarar Morgan Andersson med ett skratt.

 

Peter Ljung uttalade sig i samma pressmeddelande:

"Det är med sorg och tunga steg jag lämnar klubben och människorna som betytt så mycket för oss i så många år. Vi har alltid trivts kanon med allt i och omkring klubben Västervik Speedway. Anledningen till att jag säger vi är för att den VI-känsla Västervik gett både mig och min familj är behjärtansvärd på alla tänkbara sätt! Jag har under 10 års tid lagt både hjärta och själ på banan för mitt lag och min klubb och det hoppas jag att jag har bevisat! Allt har sin tid och nu har vi tagit beslutet att göra en förändring. För att fortsatt utveckling och motivation ska fortlöpa har vi kommit fram till att en förändring är ett måste och vi kommer tyvärr därför att lämna Västervik Speedway för den här gången. Vi vill rikta ett stort hjärtligt tack till alla i och omkring klubben! Givetvis också all härlig publik runt Hejla Arena som gjort detta till en fantastisk upplevelse och tid, hjärtligt tack! Jag önskar all lycka och välgång till såväl lag som supportrar i Västervik".

36-årige Peter Ljung kommer från Åseda och har Vetlanda Speedway som moderklubb. Vetlanda kommer, enligt sin Facebooksida, att presentera flera spännande nyförvärv på fredag. Rykten säger att Ljung är en av dessa.

Sporten söker Peter Ljung.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman
Malin Belfrage

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Speedway

Peter Ljung i otäck krasch – förd till sjukhus

Speedway

Motig premiär för Västervik Speedway

Speedway

Betygen: Trion som var bäst i premiären

Speedway

"Långt ifrån en godkänd insats"

Fotboll

Målfest när Västervik krossade Västervik

Visa fler