VFF-tränaren förklarar avhoppet

För att undvika att hamna i en jävsituation så väljer Johan Karlsson Törndahl att hoppa av sitt uppdrag i Västerviks FF.

Västerviks kommun 6 september 2019 15:32

Johan har fram tills nu varit assisterande tränare i VFF till Ergest Fasko.

Nu väljer alltså Johan lämna det uppdraget och anledningen är att Vimmerby IF har visat sitt intresse för Johans tjänster.

– Det är ett ömsesidigt intresse från båda parter och inom ett par veckor borde vi vara överens. I dagsläget är inget kontrakt påskrivet, berättar Johan Karlsson Törndahl.

I nuläget leder VFF sin division 4-serien medan Vimmerby IF ligger nedflyttningsplats i division 3. Det är inte omöjligt att lagen möts i ett eventuell kvalspel.

– Du hör det låter. Det skulle inte fungera om jag hade gjort klart med Vimmerby samtidigt som jag var kvar i VFF och lagen skulle mötas i ett kvalspel. Nu hoppas jag verkligen inte att det blir så, utan att VImmerby klarar kontraktet och att VFF vinner serien.

– Eftersom det kan bli rivaliserande klubbar så är det lätt att tugget kommer igång. Det ligger ingen schism bakom detta, utan jag har trivs bra i VFF.

Har du saknat att vara huvudansvarig?

– Jag har trivts i rollen jag har haft i VFF, men jag har fått tillbaka suget att vara huvudansvarig och jag har saknat det, svarar Johan.

Detta innebär att den nuvarande ledarstaben i VFF med Ergest Fasko, huvudtränare, Stefan Gustavsson, assisterande tränare, och Per-Inge Gustafsson, lagledare, kommer att jobba vidare på den inslagna vägen.

– Vi har full respekt för vår ledarstab och det finns ingen anledning att plocka in en ersättare för Johan, säger Andreas Andersson i VFF.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Västervik

Fritidsbåt brann upp och sjönk: "Det bara small"

Västervik

Så var ordningen under Vishelgen

Speedway

Wahlqvist vann två av tre heat

Västervik

Cykel och personbil i krock

Västervik

Kvinna upptäckte främmande man i hallen

Visa fler