Drömmen om egen bilverkstad slog in

"Jag har varit bilmekaniker på Holmgrens Bil i fem år och alltid velat starta eget. Genom tillfälligheter har min dröm nu slagit in.", säger Shikar Said.

Västerviks kommun 6 oktober 2019 21:00

 26-årige Shikar Said kom till Sverige 2009 som ensamkommande flyktingbarn från Kurdistan.

Sedan 1 augusti driver han nu eget företag, en modern bilverkstad, i lokaler som tidigare innehades av Stanleys Powerwash, på Fridkullagatan i Västervik. Han fick ett erbjudande och slog till utan att tveka en sekund.

– Visst finns det redan många andra bilverkstäder i stan, men jag tror på mig själv och vet vad jag kan. Jag tror det här kommer att bli ett mycket bra koncept, säger Shikar på näst intill perfekt svenska.

Hans bilverkstad heter BDS och ingår i en rikskedja med 180 bilverkstäder. Förkortningen BDS står för bilar, delar och service.

– Jag har redan en bra kundkrets att starta med, tack vare de kontakter jag har som fotbollsspelare i IFK och genom extrajobbet jag tidigare hade på Tre T-butiken.

– Jag jobbar med alla bilmärken. Med service, reparationer, däck, däckhotell, montering av dragkrokar, extraljus med mera. Jag får släcka tvåor från besiktningen och jag har också godkännande att utföra service även på nya bilar.

Shikar Saids hyresvärd Christian "Tylle" Thylander har samtidigt startat en ny BDS-butik på Ljungheden, från vilken Shikar tar alla bildelar han behöver.

Shikar Said blev äntligen, efter flera års väntan, svensk medborgare så sent som den 18 januari i år.

Bara några dagar senare kunde han, tack vare polisens extra snabba insats med att fixa pass, åka med fästmön Felice Grönkvist på sitt livs allra första utlandsresa.

– Jag har verkligen haft flyt livet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Västerviksfotograf vann SM i hästfotografi – och kom tvåa

Nyetableringar

Nystartad fastighetsförvaltare i Västervik

Nyetableringar

Nytt investmentbolag startar i Västervik

Hans-Åke om falska ryktet om marknad: "Jag har blivit nerringd"

UPPGIFT: Kommunen på väg att köpa tomma fabriken • "Kan inte kommentera det just nu"

Visa fler