Fasko: "Vi ska spela för vår publik"

En imponerande VFF-säsong är inne på upploppet. Näst sista utmaningen på vägen mot division tre för Västerviks FF heter Stensjön. Men saken är redan avgjord.

Västerviks kommun 21 september 2019 07:00

Stensjön gästar Bökensved under lördagen – och det är ett formstarkt bortalag som kommer. Stensjön är på jakt på kvalplatsen till division tre och har skrapat ihop sex raka segrar. Ergest Fasko, tränare i VFF, säger såhär om utmaningen:

– Vi möter ett bra lag. De är ett lag som spelar 4-4-2 och vill rulla bollen en hel del. De har stärkt upp truppen med två spelare från Nässjö och har bra form. Men vi spelar hemma och ska spela för vår publik.

Glädjande nog för Fasko är dels han själv tillgänglig för spel efter avstängning, dessutom återvänder Magnus Eriksson efter en tids skadefrånvaro. Också Alfred Grahn är åter i truppen.

Redan under fredagskvällen spelades ju en annan minst sagt intressant match i tabelltoppen då VFF:s enda utmanare om avancemangsplatsen, Aneby, spelade borta mot Gullringen. Noll Aneby-poäng där och saken var klar. Fasko var på plats och när Sporten pratade med honom under fredagseftermiddagen, några timmar innan avspark, var han nervös.

– Ja, lite nervöst är det, såklart. Vi hoppas att det går vägen men oavsett resultat mellan Gullringen och Aneby så har vi förberett oss för en tuff match där vi ska göra vårt mot Stensjön.

Och vägen gick det. Gullringen vann med 4–1 och VFF kan därmed spela avslappnat mot Stensjön under lördagen och, framför allt, utan press borta mot Aneby i sista omgången.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman

Ämnen du kan följa
VFF 2019
Fotboll

JUST NU: VFF klara för division tre

Fotboll

Dramatisk avslutning väntar VFF

Fotboll

Västerviks FF kan gå upp i kavaj

Fotboll

"Vi blev för passiva efter deras mål"

Fotboll

Han var bäst i VFF:s förlustmatch

Visa fler
Läs mer
Fotboll

Klartecken för VFF:s seriepremiär

Bandy

Största värvningen sedan Stefan Erixon

Fotboll

KLART: Här är VIF:s avgörande beslut om Bullerby Cup

Sport

Efter kritiken – Brees ber om ursäkt

Sport

Nadal tveksam till spel i US Open

Visa fler