Klart: Så mycket pengar får de svenska klubbarna i stöd

De svenska elitklubbarna i speedway har fått besked om hur mycket pengar de tilldelas i stöd. Varje klubb får ta del av 340 000 kronor. "Vi är tacksamma för det stöd som klubbarna får i en svår tid, även om vi hade hoppats på mer för det ansvar som tagits”, säger ESS vice ordförande och medieansvariga Mikael Holmstrand.

Vimmerby 3 december 2020 10:29

Under torsdagen kom beskedet att de svenska speedwayklubbarna tilldelas 340 000 kronor vardera i stöd för årets två sista kvartal. Det är pengar som Riksidrottsförbundet fördelat till idrottsrörelsen för att stötta föreningar i coronapandemin. 

Klubbarna i den svenska högstaligan i speedway, BAUHAUS-ligan, tilldelades 560 000 kronor vardera för de två första kvartalen. Nu får de alltså 340 000 kronor. 

 – Klubbarna i årets BAUHUAS-liga har tagit ett enormt ansvar för svensk speedway under 2020. Kostnaderna har pressats till ett minimum, förbundet har varit flexibelt med regler, förare har sänkt sina ersättningar och man har vänt och vridit på precis allt för att speedwayen ska kunna överleva. En säsong helt utan speedway hade varit förödande både för klubbar och våra svenska förare. Givetvis är vi tacksamma för det stöd som klubbarna får i en svår tid, även om vi hade hoppats på mer för det ansvar som tagits, säger ESS vice ordförande och medieansvariga Mikael Holmstrand i ett pressmeddelande.

 

Men – faran är inte över än för speedwayen.

– Samtidigt konstaterar vi att det kommer finnas behov av nya stöd vid en fortsatt Coronapåverkan för idrotten, avslutar Holmstrand.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa